avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dovada patrimoniu fundatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dovada patrimoniu fundatie

Buna ziua,

As avea o intrebare: cum se poate face dovada constituirii patrimoniului unei fundatii la infiintare atunci cand se va constitui atat dintr-o suma aport numerar cat si din bunuri aport in natura??
Suma de bani am inteles ca se va face dovada prin extrasul de cont.
Bunurile trebuie evaluate de catre un evaluator autorizat si trebuie intocmit un contract de donatie catre fundatie?

Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 07:42, 12 Iulie 2011
În cazul aportului în natura, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatorie, conform OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile. Nu este nevoie de contract de donatie din moment ce bunul mobil sau imobil este aportat de fondator in vederea constituirii patrimoniului initial al unei asociatii/fundatii. trebuie insa sa aveti in vedere: ART. 60 din OG 26/2000
(1) În cazul dizolvarii asociatiei sau fundatiei, bunurile ramase în urma lichidarii nu se pot transmite catre persoane fizice.
(2) Aceste bunuri pot fi transmise catre persoane juridice de drept privat sau de drept public cu scop identic sau asemanator, printr-o procedura stabilita în statutul asociatiei sau al fundatiei.
Evident va trebui intocmit un raport de evaluare a bunului care va face parte din patrimoniul initial de catre un evaluator autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniul fundatiei - ce se intampla in cazul decesului unui membru fondator? AndreeaMP AndreeaMP In cazul decesului unuia dintre cei doi membri fondatori, patrimoniul fundatiei (masini, sediu) trec la mostenitori sau raman celuilalt membru fondator, ... (vezi toată discuția)
Fundatii si asociatii ! ITD ITD va rog sa-mi spuneti care este suma minima necesara(capital social/patrimoniu)pentru infiintarea unei fundatii sau asociatii?Si inca ceva.Este adevarat ca si ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial al unei asociatii nonprofit hspinache hspinache Am o mare nelamurire: -am infiintat o asociati nonprofit , in care imobilul unde functioneaza este proprietatea mea. -initial , am facut facut imbunatatiri ... (vezi toată discuția)