avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG

As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 14:14, 14 Februarie 2011
La ONG nu se pune problema capitalului social insa:
Va trebui sa constituiti patrimoniul initial minim necesar infiintarii ONG-ului. Acesta se constituie prin depozit bancar si are, pentru o asociatie non-profit, un cuantum egal cu 1 salariu minim brut pe economie
Patrimoniul se constituie prin depunerea banilor la o unitate bancara sub forma de "patrimoniu initial". Veti primi un extras de cont doveditor.
Mariralu a scris:

As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG.

Multumesc!


patrimoniul initial al asociatiei - activul patrimonial, in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociatiei, este alcatuit din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor. In cazul aportului in natura, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatorie.

Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei.
In cazul fundatiilor al caror scop exclusiv, sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca, este efectuarea operatiunilor de colectare de fonduri care sa fie puse la dispozitia altor asociatii sau fundatii, in vederea realizarii de programe de catre acestea din urma, activul patrimonial initial poate avea o valoare totala de cel putin 20 de ori salariul minim brut pe economie.

Multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatii si asociatii ! ITD ITD va rog sa-mi spuneti care este suma minima necesara(capital social/patrimoniu)pentru infiintarea unei fundatii sau asociatii?Si inca ceva.Este adevarat ca si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)