avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Am fost victima unui accident de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Am fost victima unui accident de circulatie. Traversam ...

Buna seara!
Am fost victima unui accident de circulatie. Traversam o strada cu sens unic, cu trei benzi, prin locul marcat, trecere de pietoni. Mi s-a acordat prioritate pe banda intai, iar cand traversam banda a doua am fost lovita de o alta masina. Mi-a fracturat colul femural si mi s-a pus proteza totala de sold..Am primit 70-75 de zile de ingrijiri medicale. Mi s-a parut nedrept in situatia in care eu eram si sunt (nu m-am recuperat nici macar partial, dupa zece luni. Am cerut contraexpertiza la IML Bucuresti dar nu mi s-a aprobat, S-a dispus clasarea cazului.
Va rog sa imi spuneti:
1. O proteza totala de sold nu constituie o infirmitate permanenta?Si ca necazul sa fie complet, in urma protezarii piciorul este mai lung cu 1,5 cm, lucru care ma afecteaza enorm, merg cu dificultate, schiopatez.
2. Nu este vatamare corporala din culpa? Mie mi-a schimbat complet viata, m-a scos din campul muncii, nu ma pot descurca singura si vinovatul nu va pati nimic?
Multumesc anicipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: elena_marin , utilizator 18:06, 30 Septembrie 2021
Pt demersurile penale ar fi trebuit să aveți un av care să vă sfătuiască.In acest moment ar trebui să va axati pe recuperarea sumelor cheltuite, sa obtineti daune morale pt suferințele fizice pt a repara pe cat se opoaate trauma prin care ati trecut.
Am avut avocat dar...s-a dat clasare
Da, dar avocatul va poate ajuta sa formulați plângere împotriva soluției de clasare, pe de o parte (în funcție de circumstanțele concrete ale cauzei) sau sa introduceți o cerere de chemare în judecată în civil pentru recuperarea prejudiciului moral și material. Solicitați informații de la dumnealui cu privire la variantele pe care le mai aveți.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti șansa sa obtineti o suma de bani care să acopere cat de cat suferințele, cheltuielile care să va ajute să vă recuperați etc.Strangeti acte medicale,păstrați chitantele cheltuielilor făcute,cu medicamente,consultatii private ,discutați cu un av specializat in astfel de cauze(,speța dvs se pretează si un onorariu de succes la final),nu semnati cu , firme gen accident consult,"/recuperator de daune,nu acceptați oferta asiguratorilor fără a negocia, pregatiti va de un proces în cazul în care asiguratorul va ofera o sum infima samd.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa deschideți proces civil.de urgenta.
Veți recupera banii dar depinde de multe lucruri în ceea ce privește daunele morale.
Și.eu sunt de parere ca ati avea nevoie de avocat deoarece în civil nu va ajuta nimeni în afara de propriul avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna. am fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina care ... diana2017000 diana2017000 Buna. Am fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina care nu ma vazut cica..la fata locului a venit politia, ambulanta si am fost dusa la spital unde sa ... (vezi toată discuția)
Accident la trecere de pietoni Liviu. Liviu. Buna ziua , Ma numesc liviu , acum 3 luni am avut un accident cu o femeie in varsta de 72 ani la o trecere de pietoni , eu mergeam pe banda 2 si pe banda 1 ... (vezi toată discuția)
Pieton lovit pe trecere. care ar putea fi cuantumul daunelor, ținând cont că recuperarea va fi de lungă durată? Marian112Rr Marian112Rr Am o intrebare, la ce suma ar trebui sa ma astept sa castige avocatul ,in urma procesului? Tatal meu a fost lovit pe trecerea de pietoni de catre o masina, ... (vezi toată discuția)