avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daune morale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daune morale

In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii victimei dreptul la daune morale ce apar ca justificate si de natura sa rascumpere greutatile si suferintele acestora in cresterea victimei?
Cu multumiri
Da,suferinta este necuantificabila,astfel ca in in asemenea situatii familia este sau cei prejudiciati sunt cei care solicita daune intr-un anumit cuantum,iar instanta apreciaza asupra marimii acestuia.
Este necesar a se face probe ca suferinta a existat cu acte medicale,martori,alte probe.
Asigurarea RCA a celui vinovat de accident va despagubi toate daunele rezultate in urma accidentului: materiale, medicale, morale etc.Va trebui sa va angajati un avocat bun care sa stie sa ceara, sa justifice si sa obtina cat mai mult.
Va multumesc mult. Scuze de intarziere, am avut probleme cu accesarea contului.
Am reusit sa formuleze cererea de despagubiri pe motiv ca parintii sunt victime indirecte ale prejudiciului, intre fapta ilicita si prejudiciul suferit de acestia existand legatura de cauzalitate.
RCA-ul va suporta atat daunele morale, cat si daunele morale , cerute si dovedite.

Constituirea de parte civila se poate face oricand , in cursul urmaririi penale , cat si in etapa judecatii procesului penal, pana cand va fi citit actul de sesizare si de inculpare, rechizitoriul.

Dupa acest moment procesual, numai cu acordul celorlalti parti persoana vatamata se poate constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat.

Societatea asiguratoare va avea calitatea de asigurator de raspundere civila delictuala si va putea fi obligata la acoperirea pagubei produse in solidar cu inculpatul.

Aceste daune materiale si morale trebuie dovedite , asadar, materialul probator este relevant in acest sens.

Vor fi apreciate inscrisurile, declaratiile de martor, expertiza medico-legala expertiza tehnica mecanica , raportul de constatare medico-legala.

Hotararea poate fi atacata cu recurs.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale adiadrian72 adiadrian72 acum o luna de zile tatal meu a avut un accident de masina din care a rezultat fractura de bazin,fractura de coaste multiple,si multe alte lovituri la cap.pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces florian miclau florian miclau Socrul meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni.Dupa 30 zile de coma a decedat.Intrebarea mea este ce demersuri trebuiesc facute si cui trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)