avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal sau chitanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal sau chitanta

Societatea achizitioneaza din UE diverse utilaje ( agricole, motostivuitoare, betoniere ) , autoturisme inregistrate in contul 371 . Din acestea o parte sunt vandute catre persoane juridice ( aici e ok -se emite factura si chitanta sau se incaseaza prin banca) iar unele catre persoane fizice. Este necesar bon fiscal si factura catre persoane fizice sau e suficienta factura si chitanta? . Unele fiind cu valori mari se incaseaza prin banca. Cum este corect? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bajinaru Ramona , utilizator 11:31, 14 August 2014
In cazul in care cumparatorul este persoana fizica, la incasarea in numerar a pretului sunteti obligat sa eliberati bon fiscal.
Multumesc pentru raspuns!
As mai avea o intrebare. SC achizitioneaza cam o data la 3 luni un tractor, o betoniera , un excavator, etc( adica nu foarte multe bucati) toate din UE. Aici le tine pe toate intr-un depozit iar in contabilitate intr-o singura gestiune de marfa. Cand vinde la persoane fizice trebuie sa le transfere intr-o alta gestiune ( din punct de vedere contabil). Ele cand sunt aduse nu se stie daca le vindem la persoane juridice sau fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu ridicata persoane fizice Intermediar unic Intermediar unic Care este varianta corecta pt vanzare catre persoane fizice. Societatea este autorizata sa vanda \"cu ridicata\", dar avem ocazional clienti pers. fizice, ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat, nelamurire alina240 alina240 Buna ziua. Am o firma cu obiect de activitate prestari servicii, serviciile sunt prestate si catre persoane juridice si catre persoane fizice. Desigur detin ... (vezi toată discuția)
Cum se ține gestiunea unui magazin de papetărie care vinde atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice? mi s-a spus că trebuie să am două gestiuni paulica_67 paulica_67 Am un magazin de papetarie.marfa o vand clientilor numerar, cu bon de casa, iar unor firme o vand cu factura ,pe care o platesc ulterior la trezorerie sau ... (vezi toată discuția)