avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CASA DE MARCAT, NELAMURIRE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CASA DE MARCAT, NELAMURIRE

Buna ziua.

Am o firma cu obiect de activitate prestari servicii, serviciile sunt prestate si catre persoane juridice si catre persoane fizice. Desigur detin casa de marcat.
Atat pentru clientii persoane fizice cat si juridice emit bon fiscal si la cerere factura.
Dar problema apare la clientii persoane juridice care nu fac plata pe loc, fie urmeaza sa faca plata prin banca cu ordin de plata fie urmeaza sa faca plata cu numerar dar dupa o perioada de timp de ex. 30 de zile. Aici cum este corect sa procedez? Emit factura si cei care fac plata prin banca se evidentiaza pe extrasul de cont iar pentru cei care vor face plata prin numerar voi emite chitanta? Contabilul sustine ca nu mai pot emite si chitante ci doar bonuri fiscale dar totusi cum este corect sa procedez in situatia in care incasez numerar dar la 30 de zile?


Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
alina240, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:05, 18 Aprilie 2011
alina240 a scris:

Emit factura si cei care fac plata prin banca se evidentiaza pe extrasul de cont iar pentru cei care vor face plata prin numerar voi emite chitanta?


e bine asa.
Emiteti factura fiscala,iar plata se va stinge cu documentul de la banca.Contabilul
dvs nu are dreptate!O factura nu este obligatoriu sa se achite pe loc!
Contabilul nu sustine ca factura trebuie achitata pe loc doar ca nu putem emite si chitante ci doar bonuri fiscale.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
alina240, utilizator
1) obligatia de a emite bon fiscal este pentru persoane fizice. ceea ce inseamna automat ca la incasarea numerar de la persoane juridice emit chitanta.
2) daca chiar vreau sa fiu mai catolic decat papa, emit bon fiscal la data incasarii.
andreeaw a scris:

1) obligatia de a emite bon fiscal este pentru persoane fizice. ceea ce inseamna automat ca la incasarea numerar de la persoane juridice emit chitanta.
2) daca chiar vreau sa fiu mai catolic decat papa, emit bon fiscal la data incasarii.


Se poate ca bonul fiscal sa aiba o data ulterioara emiterii facturii?

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)