avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contract de comodat pentru masina
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contract de comodat pentru masina

Buna ziua!
Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in calitate de persoana fizica si societate, in baza caruia sa pot scade jumatate din TVA si celelalte chelt cu intretinerea masinii sa fie deductibile. Acesta se incheie numai la notariat si trebuie inregistrat la administratie? Si absolut toate cheltuielile cu masina sunt deductibile? (mentionez ca firma a fost pe pierdere pana acum).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 17:41, 23 August 2014
Se poate incheia un contract de administrare intre firma si persoana fizica (detinatorul masinii) care inteleg ca este si unic asociat si administrator! Nu trebuie obligatoriu incheiat la un notar public (autentificat), este valabil si daca stiti sa il faceti dvs. sau un avocat, dar obligatoriu trebuie depus la Adm Financ pentru a va putea deduce cheltuielile; Atentie: cheltuielile pentru masina respectiva luata in comodat pe firma pot fi deduse doar in limitele prevazute de Codul fiscal!
Buna ziua!
Contractul de comodat nu se inregistreaza la administratie.
Cheltuielile se deduc fiscal cf.art.21 alin.4 lit.t din CF+norme, daca firma este platitoare de impozit pe profit.(16%).
Daca societate este platitoare de impozit pe venit (3%) cheltuielile "conteaza" numai contabil.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
Elis Ismail, Contabil
Multumesc, firma plateste 3%, ma intereseaza in special pentru TVA. Nu va face foi de parcurs, voi scade numai jumatate.
Eu afirm cu tarie ca acel contract de comodat trebuie depus la Administratie (chiar daca nu inregistrat!0, pentru a se face deducerile respective!
Puteti da si un text de lege care prevede aceasta obligatie?

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli pentru contract de comodat utilizare autoturism Mariralu Mariralu Am nevoie de indrumare in urmatoarea situatie : - SRL ,neplatitor de TVA , asociat unic , Caen : comert online , administratorul soc. fiind totodata si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa rodaf rodaf Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata cu prestari servicii medicale cu sediu social in localitatea X, iar serviciile le prestez in localitatea Y, ... (vezi toată discuția)
I.i. decontare bonuri de benzina lady34 lady34 daca am contract de comodat pe un autoturism ...in ce conditi pot deconta bonurile de combustibil si intretinerea autoturismului? (vezi toată discuția)