avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces recuperatori - neachitare suma stabilita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces recuperatori - neachitare suma stabilita

Buna seara! Unchiul meu a facut un credit la banca pe care nu l-a mai achitat. Acum cateiva ani el a plecat in strainatate, neavand un loc de munca. Problema sta in felul urmator: el este mostenitorul unei parti din casa bunicii care este inca in viata. Iar recuperatorii deja l-au dat in judecata pt neachitarea sumei de bani care a fost stabilita (telefonic). Ce ar trebui sa faca bunica mea pt a salva acea parte a unchiului meu? Ne gandisem la varianta de a vinde casa, de a achita datoria unchiului, iar restul sa ramana buncii. Dar nu poate vinde pentru ca unchiul meu nu este in tara si este mostenitorul partii... Care ar fi cea mai buna solutie in acest caz?
Nu este garantat ca bunica ar putea instraina bunul imobil,existand posibilitatea ca recuperatorii sa isi fi luat masura de prevedere si sa noteze litigiul la OCPI
Anterior oricarui demers pentru instrainare imobil,solicitati extras de carte funciara
Multumesc pt raspuns! Dar alta solutie care ar fi?
Ultima modificare: Joi, 21 August 2014
Laura01, utilizator
Nu trebuie sa achite bunica datoria.
Sa isi ia recuperatorii banii de la unchi.
Bunica poate vinde altui copil...
De unchi nu mai stiti nimic sau cum ? Nu puteti comunica cu el sa va dea imputernicire sa vindeti ?
Daca ziceti ca nu a mai platit de cativa ani si abia acum ati ajuns la judecata ( daca avea credita la banca a ajuns direct la executare , nu la judecata), se prea poate ca dreptul creditorului sa fie prescris si sa nu se ajunga nicicum la executarea casei.
Oricum, unchiul e cel ce ar trebui sa conteste executarea sau sa va trimita imputernicire de acolo de unde e.
Despre ce datorie e vb ?
Ultima modificare: Joi, 21 August 2014
gi-jane2, moderator
E vb de 10 mii de lei care intre timp s-a facut de 30 mii lei... Putem da de unchi pt imputernicire,dar s-ar putea vinde in acest caz?

Alte discuții în legătură

Somatie de plata Damada Damada Seara buna! As dori si eu o lamurire de la cei ce au cunostinte despre cazul meu.in anul 2007 am obtinut un credit de nevoi personale,in baza salariului de ... (vezi toată discuția)
Apartament cu prima casa,cam de 1-2 ani,acte de plata bani pt.stingere credit claudiamihai91 claudiamihai91 Buna ziua.Apartamentul e prin prima casa,daca s-ar achita integral creditul,s-ar ridica ipoteca.Proprietarul nu are bani, eu i-as da sa poata ridica ipoteca sa ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct Ilan32 Ilan32 Buna ziua, am cumpărat apartamentul bunicii cu contract de vânzare cumpărare uzulfruct, i-am achitat toată suma conform contractului in banca . As dorii ... (vezi toată discuția)