avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Apel contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Apel contestatie la executare

Printr-o hotarare am obtinut dreptul de a mi fi retrocedat un teren aflat la ADS.
Menţionez că hotarârea a fost dată in contradictoriu cu comisia locala, judeţeană şi ADS.
Pentru aceasta hotarare am cerut executarea silita. S-a incuviintat executarea silita iar executorul a emis somatii catre comisia locala, comisia judeteana si ads. Ulterior a emis si un proces verbal de neindeplinire obligatie.
Ads a facut contestatie la executare motivand in principal ca nu a primit documentatia de la comisia judeteana si ca nu poate sa predea terenul in lipsa unei astfel de cereri. Prin sentinţa dată la aceasta contestaţie instanţa a anulat toate formele de executare din dosarul de executare al biroului judecătoresc. Redau din considerentele sentintei:
“Din textele legale prezentate rezultă că A.D.S. predă terenul agricol numai după primirea cererii de la Comisia Judeţeană, însoţită de procesul-verbal de delimitare precum şi de documentaţia doveditoare aferentă.
Prin urmare se reţine de instanţă că ADS nu are calitatea de debitor la momentul declanşării procedurii de executare silită, în condiţiile în care co-debitoarele nu şi-au îndeplinit atribuţiile stabilite în sarcina lor de legiuitor şi de către instanţă prin Titlul executoriu, obligaţii a căror neîndeplinire conduce implicit la neîndeplinirea obligaţiei stabilite în sarcina petentei.
Intimatul nu a demonstrat că, Comisia Locală şi cea Judeţeană au transmis instituţiei petente cererea de retrocedare însoţită de documentaţia necesară fără de care instituţia petentă nu poate proceda la predarea terenului prin Protocol.
În concluzie, neîndeplinirea obligaţiei stabilite în sarcina petentei prin Titlu executoriu este consecinţa neîndeplinirii obligaţiilor reţinute în sarcina celorlalte instituţii codebitoare, contestatoarea fiind în imposibilitate obiectivă de a aduce la îndeplinire obligaţia reţinută în sarcina sa prin Titlul executoriu.
Faţă de toate aceste aspecte, instanţa în baza art. 716-719 cod procedură civilă, va admite contestaţia la executare şi va dispune anularea tuturor formelor de executare emise de Biroul Executorului Judecătoresc.
Pentru aceste motive,
În numele legii
Hotărăşte
Admite contestaţia la executare formulată de petenta A.D.S.,
Dispune anularea tuturor formelor de executare emise de Biroul Executorului Judecătoresc în baza titlului executoriu reprezentat de Decizia Civila nr. pronunţată de către Tribunal în dosarul execuţional ….
Cu apel în 10 zile de la comunicare. "

Se întelege de aici că s-au anulat formele de executare si pentru comisia locală si judeţeană ?
Dacă hotarârea de restituire a fost dată şi în contradictoriu cu ADS, fiind parte pasivă în proces, executarea silită nu se face şi impotriva ei ?.

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren mosemari2000 mosemari2000 In conformitate cu L 18, am facut, impreuna cu ceilalti mostenitori, demersurile pentru retrocedarea unui teren care a apartinut bunicului. Dupa indelungi ... (vezi toată discuția)
Rog mult o parere! mosemari2000 mosemari2000 In conformitate cu L 18, am facut, impreuna cu ceilalti mostenitori, demersurile pentru retrocedarea unui teren care a apartinut bunicului. Dupa indelungi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! anul trecut am obținut o hotărâre judecătorească:"admite ... marian.banica06@yahoo.com marian.banica06@yahoo.com Bună ziua! Anul trecut am obținut o hotărâre judecătorească:\"Admite cererea având ca obiect fond funciar, obligația de a face, formulată de ... (vezi toată discuția)