avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social

Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau este suficient contractul de inchiriere pe noul spatiu? Fiind aceeasi firma care inchiriaza, s-ar putea face un act aditional la contractul initial (expirat) in care sa se precizeze, pe langa prelungirea perioadei, si schimbarea biroului? La ORC ce formular trebuie completat in acest caz, cererea de depunere/mentionare acte sau cererea de inregistrare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 14:53, 19 Mai 2009
Incheiati un alt contract , cu noua adresa.Dupa care la ONRC depuneti cererea de depunere/mentionare acte.
Daca pe certificatul de inregistrare apare adresa completa, inclusiv birou nr. x, atunci trebuie schimbat sediul social.
Pentru aceasta se depun la ORC: Hotarare AGA de schimbare sediu, Act constitutiv actualizat, contractul nou de inchiriere (sau act aditional la cel initial), certificatul de inregistrare in original.
Pe certificat nu apare biroul, ci doar strada si nr. Doar in contractul de inchiriere se specifica biroul. In acest caz, e ok daca fac contract nou in care scriu noul birou si completez formularul de depunere/mentionare acte? mai e nevoie de aga, act constitutiv actualizat sau certificatul de inregistrare?
Nu, in acest caz depuneti doar contractul nou si completati formularul de depunere/mentionare acte.
Pt uz intern, recomand totusi o hotarare AGA privind schimbarea biroului (care nu trebuie depusa la ORC).
In registrul comertului, pe certificatul constatator ce adresa apare? Sau in actul constitutiv actualizat al societatii? In cazul in care in nici unul dintre aceste doua documente nu apare numarul biroului, atunci completati o cerere de Depunere / mentionare acte si impreuna cu copia dupa noul contract de inchiriere o depuneti la ONRC. In situatia in care exista diferente mari intre cele doua adresa, in sensul in care intervine si numarul biroului si etajul atunci indepliniti formalitati de schimbare sediu social, procedura care o gasiti aici: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Mandat administrator, radiere punct de lucru/deschidere punct de lucru nou, prelungire sediu social lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati!! Sunt angajata la o societate comerciala, am descoperit in dosarele de \"corporate\" ale firmei diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social firma in alt judet Maria Iorgus Maria Iorgus ce acte imi trebuie pt schimbare sediu in alt judet ,unde se depun? multumesc (vezi toată discuția)
Mutare sediu social ivanconstantin ivanconstantin M-ar interesa pasii care trebuie urmati pt. mutarea sediului social al unui SRL dintr-un judet in altul si schimbarea administratorului. Totodata ce documente ... (vezi toată discuția)