avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere/ divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere/ divort

Buna ziua.
Acum vreo 2 ani unchiul meu respectiv matusa, ne-au facut contract de intretinere mie si sotiei prin care am primit nuda proprietate a unui apartament , dansii rezervandu-si habitatia viagera.
Intre timp unchiul a decedat iar noi locuim impreuna cu matusa la apartamentul in cauza indeplinindu-ne conditiile contractuale.
problema este ca sotia doreste sa divorteze si doar eu as avea unde sa plec pentru a evita atmosfera neplacuta
Intrebarea este daca sotia ma poate scoate in vre-un fel de pe contractul de intretinere daca plec, sau daca eu pot invoca faptul ca sotia mea nu poate sa isi indeplineasca conditiile contractuale din punct de vedere financiar, ea avand salariu 800 ron din care 500 merg pe tigari? Sau contractul respectiv a fost facut intre 2 parti :unchiul+matusa si eu+ sotia si nu conteza care dintre noi are grija atata timp cat se indeplinesc conditiile?
Mentionez ca matusa are pensie 1100 ron deci daca , teoretic, as lasa-o in grija sotiei, matusa ar sustine-o pe ea nu invers :D

Deasemenea mentionez ca suntem casatoriti de 10 ani , iar motivul divortului este ca eu in trecut am avut probleme cu jocurile de noroc, iar sotiei i-a intrat divortul in cap si este greu de induplecat.
Eu am cuvenit sa avem grija in egala masura de matusa chiar daca nu o sa mai locuiesc acolo(fiecare cate o luna) dar pensia matusii sa ramana deoparte pt nevoile dansei(doctori, statiuni,etc) dar in aceste conditii, repet , sotia nu poate avea grija (financiar )de ea
Desemenea mentionez ca eu am salariul 3000 ron (daca conteaza) si presupun ca cei cate 25% care ni s-au revenit un urma decesului unchiului nu pot fii contestati intrucat au fost indeplinite toate conditiile pana la decesul acestuia.

Sper ca am fost inteles intocmai si va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:30, 6 Martie 2015
Fiecare din dvs datoreaza intretinere matusii... daca acesteia nu ii convine cum e ingrijita, va poate actiona in judecata pt nerespecarea obligatiilor ce vi le-ati asumat prin contract.
Sotia dvs nu are cum sa va scoata din contract.
multumesc pentru raspunsul promt :)
Cu alte cuvinte daca eu de exemplu dupa divort plec sa muncesc in strainatate doar matusa poate sa desfaca contractul? Sotia nu poate invoca faptul ca ea "a dus greul" ?
Ba da, insa dupa ce se duce matusa..acum face si ea ce poate, nu poate nci ea si matusa e nemultumita, va actioneaza in judecata pe amandoi.. divortati sau nu, trebuie s-o intretineti.
puteti face si partajul a ceea ce aveti- nuda proprietate, ramanand in continuare obligati cu intretinerea.
Ultima modificare: Marți, 26 August 2014
gi-jane2, moderator
multumesc. atunci ramane sa nu plec din casa si sa ii fac eu sotiei viata grea... pt ca daca plec trebuie dupa aia sa strang si dovezi ca am continuat sa am grija de matusa. Deci sa plece ea daca tot vrea divort :)

o sa vorbesc cu matusa-mea sa ii pastram pensia pe card sa nu o mai dea in casa sa vedem atunci cine "a dus greul" ;)
Inca o data multumesc, sunt lamurit. o seara frumoasa
Va sugerez sa va prezentati la un mediator si sa va intocmiti un acord precum credeti toti trei ca e mai corect, mai echitabil! Daca nu va convine, idem toti trei puteti rupe acordul si sa formulati altul. Are putere de inscris sub semnatura privata. Daca doriti sa aibe titlu executoriu, cu clauza penala ... trebuie sa autentificati acordul la notar sau in Instanta. Va doresc intelegere.

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune dorutza33 dorutza33 Buna ziua, Se poate partaja, dupa divort, un imobil dobandit de soti prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, in conditiile in care mai este in ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută. poate bunica să-mi facă un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și drept de habitație viageră pe cota ei? ContSters468520 ContSters468520 Buna ziua! Bunica mea in etate de 75 de ani, doreste sa-mi faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si drept de habitatie viagera, ... (vezi toată discuția)