avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune online

Buna ziua!

In aceasta dimineata fratele meu a fost inselat online (Facebook) de o pagina sportiva, i-sa promis ca daca plateste o anumita suma de bani (destul de mare) va avea acces intr-un grup care apartine acelei pagini, el a platit totul prin PaySafeCard, iar dupa tranzactie cel cu pagina i-a dat block si nu a mai raspuns.
Avem convorbirile, chitanta de la PaySafe, se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: AlbertoTurbo , utilizator 21:16, 29 August 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere penala pt. inselaciune.

Art. 244 NCP

Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Imi puteti da un model sau un link de unde as putea un model de plangere pentru inselaciune?
Faceti plangere la cea mai apropiata sectie de politie. Nu va trebuie un model anume.

Pur si simplu, subsemnatul x cu datele de indentificare din bi, formulez prezenta plangere pentru infractiunea de inselaciune, impotriva lui y cu datele care le cunoasteti, cel putin de pe facebook, si apoi se specifica situatia de fapt. - la data de, mi sa cerut, am platit, apoi mi s-a dat block.

Apoi atasati chitantele de plata si copie dupa convorbiri daca se poate, si o depuneti la politie. De aici e treaba organelor sa cerceteze cine e si cum.

Daca e din alta tara e mai complicat, daca e din Romania e mai usor si mai rapid de gasit.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
ILIE DORIN, Mediator
Avocatii se ocupa de redactarile de plangeri penale dar poate merge la politie cu dovezile si sa scrie plangerea in fata politistului sub dictarea lui.
Important este sa aveti toate dovezile ca este inselaciune.
Hmmm... daca IP-ul care a gestionat tranzactia e din Nigeria, Vietnam sau e de pe TOR sau VPN fara loguri, Politia nu va face nimic. Plus ca daca reiese ca fratele dvs. voia sa spele bani sau sa influenteze rezultatele sportive va fi el insusi urmarit penal.

Alte discuții în legătură

Inselatorie sau de buna voie? mishupatra mishupatra Buna ziua, Ceea ce mi s-a intamplat probabil au mai patit-o si multi altii. Este vorba despre inselatoriile in legatura cu ponturile pentru pariuri sportive ... (vezi toată discuția)
Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Conturi false si defaimatoare facute in numele meu mmomo mmomo Acum ceva timp, persoana X a facut in numele meu mai mult conturi pe situri de matrimoniale si escorte in numele meu, publicand fotografii cu mine in ipostaze ... (vezi toată discuția)