avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament vandut cu datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament vandut cu datorii la intretinere

Avem urmatoarea situatie:
In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se stipuleaza ca vanzatorul va preda pe 15 mai apartamentul fara nici un fel de datorii. La data mutarii, cumparatorul nu verifica daca intre timp (din februarie in mai) s-a mai platit intretinerea. Astfel pe lista de plata apar cheltuielile de intretinere aferente lunilor februarie, martie, aprilie. In prezent,pe lista de plata , apar neachitate aceste luni. Vanzatorul (fostul locatar) nu vrea sa plateasca ..si nici cumparorul.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:34, 1 Septembrie 2014
Din punctul meu de vedere, cumparatorul este proprietar de la data incheierii actului de vanzare, si trebuie sa achite cotele de intretinere, chiar daca nu a locuit acolo.
..asa gandim si noi insa el nu vrea. Intrebarea e ce putem face (asociatia) sa ne recuperam banii .
Il dati in judecata ca pe orice proprietar care nu-si achita cotele de intretinere.
Depinde si cum este contractul dintre cei doi.
In mod normal ar cam trebui dat in judecata fostul proprietar deoarece datoria ii apartine.
Instanta este posibil sa va respinga actiunea daca il dati in judecata pe noul proprietar.
Incercati sa rezolvati amiabil daca se poate...
In adeverinta trebuia scris ca la data eliberarii s-a platit cota de intretinere aferenta lunii ianuarie.
Daca noul proprietar a intrat in apartament pe 15 mai, in acest caz intretinerea pe luna febr, martie si aprilie revenea la plata pentru predarea fara datorii vechiului proprietar.

In mod normal ar fi trebuit sa aiba si un fond de rulment din care sa puteti opri eventuale sume neachitate de fostul proprietar.
Daca nu aveti fond de rulment, la eliberarea acestui gen de adeverinte cereti o suma in avans vanzatorului, reprezentand 2-3 cote de intretinere pe care o varsati in fondul de rulment si din care ii inapoiati cat ramane dupa ce va opriti sumele aparute ulterior eliberarii adeverintei.

Pentru viitor sa va elaborati dv. o adeverinta in care sa scrieti un text prin care precizati cine (vanzatorul sau cumparatorul) va plati orice suma aparuta ca datorie dupa eliberarea adeverintei.

Il dati in judecata pe fostul proprietar, daca mai aveti de unde sa-l luati......

Alte discuții în legătură

Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului nu vrea sa plateasca restantele..ce sa fac? dianaadam dianaadam buna,am cumparat o garsoniera in 2 feb 2010 e contractul.Vanzatorul a adus de la admnistrator o adeverinta ca e platit pana in momentul lunii calculate si ca ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii ultimelor 2 luni inainte de vanzarea unei locuinte cand intretinerea nu este afisata. nickalai17 nickalai17 Buna ziua, Am cumparat un apartament in noiembrie anul trecut si am o problema cu asociatia de locatari. Cand am cumparat apartamentul fostului proprietar i ... (vezi toată discuția)