avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noua modalitate de calcul a indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noua modalitate de calcul a indemnizatiei de somaj

Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cat este cuantumul indemnizatiei de somaj. Am vazut ca acum, potrivit noilor reglementari, nu mai exista o corelatie intre salariul minim si drepturile de asistenta sociala, ci referirile se fac la "Indicatorul social de referinta". In aceste conditii, care este cuantumul indemnizatiei de somaj? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 19:38, 20 Mai 2009
Indicatorul social de referinta=500 lei. Faceti dvs calculele in rest.
Stiu cat este valoarea indicatorului social de referinta. Eu am intrebat care este noua metodologie de calcul. Nu cred ca se inlocuieste, pur si simplu, valoarea salariului minim cu cea a indicatorului social de referinta iar formula de calcul ramane aceeasi ca si pana acum. Asadar, pe mine ma intereseaza daca exista o noua formula de calcul sau daca indemnizatia se calculeaza ca si pana acum, tinandu-se cont de salariul minim si nu de indicatorul social de referinta. Multumesc.
Despre ce "noi" reglementari vorbiti? :-/ Eu nu am auzit nimic in acest sens...
Modalitatea de calcul a somajului este raportata la salariul minim pe economie, plus acele procente care se adauga in functie de vechimea in munca, raportate la veniturile din ultimele 12 luni.

Indicatorul social de referinta se foloseste pentru alte calcule, nu pentru indemnizatia de somaj.
Mea culpa. Nu am fost atenta. Indicatorul social de referinta se aplica masurilor active.Cuantumul indemnizatiei si modul de calcul au ramas neschimbate.
Multumesc mult pentru clarificare.

Alte discuții în legătură

Modificarea somajului ca urmare a maririi salariului minim pe economie pussicata pussicata Buna ziua! Intr-adevar, se mareste si somajul daca salariul minim pe economie creste? Oricum somajul se raporta la un procent (75% cred) din 500 lei. Va ... (vezi toată discuția)
Somaj Mariana Petriuc Mariana Petriuc de ce indemnizatie de somaj beneficiaza un salariat cu studii superioare cu o vechime de 34 ani in munca? (75 + 10)% din salarul minim brut pe tara (750 lei) ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters155247 ContSters155247 Buna dimineata! Sunt somera si somajul meu este de 539 lei. Intrebarea este: este posibil ca in urma cresterii salariului minim pe economie sa creasca si ... (vezi toată discuția)