avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exista termen renuntare proces ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exista termen renuntare proces ?

Buna dimineata.
Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile fiind trimise catre parti, exista posibilitatea ca, desi s-a renuntat la proces, sa-mi recuperez cheltuielile de judecata ? (am apucat deja sa angajez un avocat)
Este specificat vre-un termen de renuntare ? (fara repercursiuni?)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:19, 24 Mai 2009
Da, va puteti recupera cheltuielile de judecata, in temeiul dispozitiilor din Codul de procedura civila art.246, la cererea dvs. prezentata instantei de judecata:
Art. 246
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa.
Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel.
Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.
Bun, am citit art.46,dar mai am o intrebare: partea adversa i-mi spune ca nu-mi voi putea recupera aceste cheltuieli de judecata pentru ca ,i-mi spune avocatul "am portita de scapare si pentru asta"...
Din practica, poate cineva sa-mi spuna daca exista aceasta "portita" la care se refera avocatul ?(intreb mai ales pentru ca si la alte spete am descoperit ca exista alternative...din pacate stiute de avocatul partii adverse...)
I-mi cer scuze, revin cu aceeasi intrebare...poate a mai trecut cineva prin asa ceva...
Mai aveti vreun termen de judecata?Sau la primul termen reclamantul a renuntat la judecata?Dvs nu ati facut nimic?Nu ati fost cu av dvs?
Dumneavoastra la primul termen solicitati cheltuielile de judecata....respectiv depuneti la dosar chitanta privind onorariul platit avocatului.

Alte discuții în legătură

Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu justitia GORNIC.IOAN GORNIC.IOAN Suntem 2 frati.Au decedat ambii parinti. Eu am chemat in judecata pentru impartirea de bunuri mobile. Datorita starii de sanatate grave pe care o am la al ... (vezi toată discuția)
Solutionare cerere stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am si eu o nelamurire si poate ma ajutati si pe mine cu niste parereri de specialisti! Am depus o cerere de stramutare la Inalta Curte de ... (vezi toată discuția)