avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... DUPA RECURS URMEAZA CEDO???
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

DUPA RECURS URMEAZA CEDO???

Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ceilalalti agresori au capatat calitatea de martori.Incadrarea dosarului initial a fost la art.181 CP iar pe parcursul judecatii sa schimbat incadrarea la art.180 ,alin.1.As avea si eu o intrebare pentru ca nu stiu cum sa procedez pentru a-mi trimite acest dosar la CEDO.In prima instanta a judecat Judecatoria si pentru acest articol 180 alin.1am inteles de la colegii dumneavoastra de pe site ca nu exista in cale de atac decat RECURS,APELnu se poate.Am declarat recurs, care ar fi urmatoarea cale de atac daca mai exista vreuna?
Va multumesc mult si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Proprietar nationalizat , utilizator 11:06, 20 Iunie 2009
In cazul epuizarii cailor interne de atac daca nu ati avut de a face cu un proces echitabil va puteti adresa CEDO competind o cerere standard insotita de hotaririle judecatoresti care va nemultumesc. Recurasul in cazul infractiunii prevazute de art. 180 alin. 2 cod penal este ultima cale de atac interna
Da, in cazul in care aveti motive pentru CEDO va puteti plange la instanta de la Strasbourg.
Termenul este de 6 luni de la ziua pronuntarii hotararii de catre instanta de recurs.

avocat Claudiu Lascoschi
In tara, dupa recurs mai aveti posibilitatea de a exercita caile de atac extraodinare ( contestatia in anulare sau revizuirea) in termenele si conditiile prevazute de Codul de procedura penala.

Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie. Cererea Dumneavoastră trebuie în mod imperativ să abordeze unul din drepturile enunţate în Convenţia europeană a Drepturilor Omului.

Trebuie sa aiba grija sa nu calculeze termenul de sesizare CEDO de la data pronuntarii hotararii de revizuire.
Termenul trebuie calculat de la data pronuntarii instantei de recurs.
Aici se mai pacalesc unii justitiabili.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, in cazul in care aveti motive pentru CEDO va puteti plange la instanta de la Strasbourg.
Termenul este de 6 luni de la ziua pronuntarii hotararii de catre instanta de recurs.

avocat Claudiu Lascoschi


Intrebarea mea:
6 luni din ziua pronuntarii hotararii in dosarul existent la registratura Instantei sau din ziua receptionarii hotararii in scris PRIN POSTA? Va intreb, deoarece exista cazuri, in care exista decalaje de 6 luni intre cele 2 date de referinta!
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)
Termen limita formulare plangere la cedo crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca am hotararea din recurs pronuntata in data de 27.01.2010 de catre Tribunal dar hotararea mi-a fost comunicata pe 11 martie 2010 cand este ... (vezi toată discuția)