avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Stiti cumva daca exista vreo reglementare sau ceva legislatie privind depasirea orelor suplimentare de 48 de ore pe saptamana, respectiv 192 pe luna ????

mentionez ca societatea are profil constructii si 32 de angajati .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tzipirel , utilizator 19:17, 21 Februarie 2007
Banuiesc ca este vorba de prestarea a unui numar de peste 48 ore pe saptamana inclusiv orele suplimentare...
Conform Legii 53/2003 Codul Muncii cu modificarile si completarile ulterioare (inclusiv OUG 65/2005) :
"Art.111
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, care includ şi orele suplimentare, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de o lună calendaristică, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
(21) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii stabilite prin contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional, se pot negocia, prin contractul colectiv de muncă de ramură de activitate aplicabil, perioade de referinţă mai mari de 1 lună, dar care să nu depăşească 12 luni.
(22) La stabilirea perioadelor de referinţă prevăzute la alin. (2) şi alin. (21), nu se iau în calcul durata concediului de odihnă anual şi situaţiile de suspendare a contractului individual de muncă.
(3) Prevederile de la alin.(1), (2) şi (21) nu se aplică tinerilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani."

P.S.
Avand peste 21 de salariati ar trebui sa aveti incheiat contract colectiv de munca....
Daca te referi la faptul ca nu exista modalitate de plata a acestor ore suplimentare, poti sa le bagi ca prima la salariu
multumesc
Studiaza Capitolul 2 din CCM 2005-2006

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare PII PII care este numarul maxim de ore suplimentare pe care le poti presta intr-o luna? adica 160 ore prin contract plus cate suplimentare? cate zile poti lucra ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Iuliana1306 Iuliana1306 Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Firma la care lucrez vrea sa lucrez obligatoriu 60 de ore pe saptamana sorin_ul sorin_ul :-/lucrez la o firma de constructii din bucuresti si conducerea vrea ca muncitorii sa lucreze sambata obligatoriu fara a fi platiti suplimentar.deci...daca vi ... (vezi toată discuția)