avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Regim deseuri din constructii - HG 1373/2008 sau HG ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Regim deseuri din constructii - HG 1373/2008 sau HG 856/2002?

Buna ziua!
Sunt un operator de salubritate si in localitatea in care imi desfasor activitatea, preiau, inclusiv, deseuri din constructii de la diversi in vederea eliminarii, nu a valorificarii, doar le elimin. In timp ce erau transportate deseurile in vederea eliminarii, un agent al ISCTR ( Inspectorat ..Control Transport Rutier) a oprit soferul si pentru faptul ca nu detinea tichet de cantarire a acestora, necesar transportarii bunurilor divizibile, conform HG 1373/2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, ci alte acte gen formular incarcare, in conformitate cu HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor, i-a incheiat pv de contraventie. Va rog , spuneti-mi si mie ce regim juridic au aceste deseuri din constructii pe care eu le elimin, care dintre cele doua acte normative il reglementeaza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Enescu Raluca , utilizator 14:56, 4 Septembrie 2014
Trebuie sa indepliniti cumulativ conditiile impuse de actele respective (si nu numai). Astfel pe timpul transportului, deseurile trebuie insotite de bon de cantar, formular transport deseuri, si aviz de insotire a marfii. Problema cu bonul de cantar e veche, pentru ca de cele mai multe ori nu exista posibilitatea cantaririi la locul de incarcare. In practica se emite un bon cu o catitate estimativa urmand ca la receptie sa se confirme cantitatea reala. Oricum din punctul meu de vedere cei de la ISCTR interpreteaza de multe ori eronat prevederile HG 1373/2008. Formularul de transport deseuri (de incarcare) este reglementat de HG1061/2008 si nu de HG856/2002
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului
Multumesc pt.raspuns. In mod eronat am mentionat HG 856/2002 in loc de HG1061/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichet de cantar ginacoseru ginacoseru firma x distribuie materiale de constructii. pe langa varuri si adezivi mai distribuie si maruntisuri la bucata cum ar fi: scule (ciocan, surubelnita), ... (vezi toată discuția)
Lege privind transportul deseurilor pe drumurile publice ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua.Ma intreseaza si pe mine regulamentul din domeniul deserilor, care interzice transportul a mai mult de 40 tone de impuritati.Daca ma puteti ajuta s ... (vezi toată discuția)
Gestiunea deseurilor luissiana luissiana imi puteti spune care sunt CAEN urile obligate sa isi gestioneze deseurile (respectiv contract separt cu rebu chiar daca sunt in incinta unui spatiu comercial ... (vezi toată discuția)