avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Emitere ordin de protectie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Emitere ordin de protectie

Bun gasit stimate doamne & domni,

Voi relata pe scurt,pt a ma face inteleasa ,si sper sa primesc raspuns din partea dumneavoastra.
Mama casatorita (concubinaj) de 20 de ani, sotul ei avand un fiu de 47 de ani.
"Copil"problema,divortat din cauza consumului de alcool,recalcitrant,certaret,ba si bataus.Nu am facut nimic legal pentru a avea "de suferit",eu personal.Chiar daca tatal si mama mea,au depus plangere la politie de nenumarate ori,in cele din urma au retras de fiecare data plangerea depusa.
Insa,cu cateva zile in urma,imi "agata"sotul pe strada,acesta (sotul),aflandu-se in timpul serviciului.Incepe sa il ameninte,sa traga de portiera masinii,sa ii aduca injurii.Sotul nu a ripostat in nici un fel in fata lui,dar a mers la politie si a depus plangere.Ca sa nu mai plictisesc,as dori sa concluzionez,intrebandu-va,daca as putea sa obtin un ordin de protectie pe numele lui,constientizand ca nu imi este ruda de gradul unu.Procesul se poate 'desfasura" in civil sau in penal ?!?
Va multumesc anticipat,si rog moderatorul sa posteze acest subiect in forumul corect (daca am gresit).
Cel mai recent răspuns: ikryss88 , utilizator 12:00, 15 Octombrie 2014
Nu vad aplicabila in cazul prezentat de dvs, Legea 217/2003.
Singura varianta pe care o aveti este plangerea penala, iar in situatia in care sunt probe in sensul celor descrise de dvs, organul de urmarire penala poate dispune impotriva suspectului controlul judiciar care este o masura preventiva prin care i se impun anumite obligatii printre care i se poate interzice să se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra domnule avocat Patrascu,si,asa cum spuneam si in mesaj,aplicarea legii este pt.persoanele din familie (sot,frate,parinte,etc)Plangerea penala de care spuneti,dupa depunere,si "aplicare"se "ia "ca si o restrictie presupun...#-o nestiind termenii juridici,sper sa nu plictisesc cu insistenta.Va multumesc.
Depunerea unei plangeri nu echivaleaza cu o restrictie imediata impotriva faptuitorului, se vor face cercetari si daca procurorul aprecieaza ca este necesar dispunerea unei masuri preventive in cauza, va proceda in consecinta.
Nu am inteles exact, locuiti in acelasi imobil cu domnul respectiv?
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cu multumiri inca o data, detaliu omis este ca,nu locuiesc in acelasi imobil,el sta in casa parinteasca,eu avand alta locatie.Parintii,au stat cu el,pana la un moment dat,cand nemaisuportand galagia si amenintarile,i-am "luat" in locatia unde sunt cu familia.Deci,el sta in jumatate de casa,sa zic asa,pe proprietatea tatalui sau.Numitul,este o persoana recalcitranta si tocmai din acest motiv,doresc sa urmez in temeiul legii toti pasii pentru a-l linisti,nu de frica sa.Nu ne "murdarim"cu o astfel de persoana,ci incercam sa ii "aratam"drumul corect ce ar trebui sa il urmeze,el neavand nici un tel.:hammer:
Bun gasit,
Asa cum am descris in mesajele anterioare,am o problema cu "fratele vitreg".Tinand cont ca NU avem locatia de domiciliu comuna,dar nu "incape" de noi,va rog sa imi spuneti daca as dori sa "pornesc"proces civil,in care sa argumentez cu acte ca avem oarecare " grade" de rudenie,certificat nastere,certificat casatorie,copie buletin mama,copie buletin tatal (lui),cei doi parinti ca martori,si in paralel sa depun plangere penala,as dori sa ma ajutati,si sa imi spuneti daca in astfel de situatie,pot obtine ordin de restrictie (repet,am citit despre acest ordin,ca,se aplica in cazul rudelor & sotilor,sotiilor).Va multumesc.:">

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie si evacuare biaden biaden Buna ziua! Ce sanse sunt sa obtin un ordin de restrictie si evacuarea sotului meu care este foarte recalcitrant si momentan locuieste impreuna cu amanta in ... (vezi toată discuția)
Ma bate concubinul danutzalov3 danutzalov3 sunt in concubinaj de 2 ani si putin ... avem impreuna o fetita de 1 an ... dar de cand am ramas gravida a inceput sa ma bata..ma scuipa...ma injura...ma ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie alyna mihai alyna mihai buna ziua, numele meu este alyna. ama vut o relatie cu un barbat acu 4 ani iar din aceasta relatie a rezultat o fetita de 3 ani jumatate. fetita este pe ... (vezi toată discuția)