avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul in cazul dovedirii infidelitatii sotiei..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul in cazul dovedirii infidelitatii sotiei..

Am fost casatorit 19 ani din care a rezultat un minor de 16 ani care a ramas cu mine in locuinta. Pe sotie am inregistrat-o audio in timp ce discuta cu amantul, iar probele as vrea sa se tina seama la divort si partaj. Avem un apartament bun comun de 10 ani, dar sotia lucreaza de 3 ani di jumatate.Intrebarea mea este...este mai bine sa divirtez la tribunal avand in vedere ca la notariat se incheie casatoria din culpa comuna? Si la partajul pe care vrea sa-l introduca credeti ca voi avea un procent mai mare daca voi aduce acele inregistrari si dovezi cu veniturile mele din toata perioada cat am foat casatorit? Eu I-am propus sa facem act notarial ca la implinirea a 18ani copilul sa devina proprietarul apartamentului dar nu am gasit intelegere...vrea partaj si gata. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:27, 24 Septembrie 2014
1. sotia dvs a plecat?
2. nu conteaza la partaj adulterul sotiei
3. solicitati cota majorata...de pana 100% la dobandirea bunurilor comune prevalandu-va ca, desi nu muncea va prapadea banii dvs cu 'loverii'
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
ContSters323967, utilizator
La notar se poate realiza divortul daca ambele parti sunt de accord cu TOATE aspectele desfacerii casatoriei. Daca sotia nu este de acord, singura cale ramane instanta.
In ceea ce priveste partajul acesta se realizeaza in cadrul procesului de divort. Daca sotia este vinovata acest lucru are ca efect desfacerea casatoriei din culpa sa. Nu are efect asupra impartirii bunurilor.
Legea spune ca se prezuma ca ambii soti au o contributie egala, numai daca unul nu dovedeste prin documente justificative ca a contribuit mai mult, si va primi o cota mai mare.
Totusi si munca sotiei in gospodarie si cresterea copilului se cuantifica cumva, nu echivaleaza cu zero venit, intrucat nu muncea.
asta spuneam...sa compensati munca in gospodarie si cresterea copilului cu banii carati de acasa din munca dvs:((
In primul rand: doar discutia telefonica nu este suficienta pentru a desface casatoria din culpa dumneaei - cel mai probabil veti obtine culpa comuna.
In al doilea rand: daca nu ati cumparat bunul din bani proprii (altii decat cei din salariu) bunul este comun si se imparte indiferent din a cui culpa s-a produs divortul. Puteti cere o cota majorata (dar nu veti obtine 100%) motivand ca ati muncit mai mult si ati contribuit mai mult, insa nu puteti spune ca sotia nu a contribuit cu nimic (cel mai probabil n-ati fi putut munci atat de mult si castiga atat de multi bani daca n-ar fi fost cineva care sa se ocupe de copil si de casa).
Cat despre "banii carati de acasa" - despre care tot vorbeste @milika - aveti dovezi in acest sens?
Relatia extraconjugala nu are nicio inraurire asupra partajului.


In schimb, parintele care se ocupa de cresterea si de educarea copilului este avantajat la imparteala bunurilor dobandite de la data incheierii casatoriei.




Bunul dobandit face parte din comunitatea matrimoniala, este bun comun.( proprietate devalmasa a sotilor ).

Proprietatea devalmasa se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre copartasi nu are individualizata cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.



In urma impartelii (realizata pe cale notariala , prin buna invoiala ) sau in fata instantei de judecata, cota -parte ideala , abastracta, matematica poate fi instrainata, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.

In probatiune vor fi administrate inscrisuri, interogatoriu , proba testimoniala cu doi martori si expertiza tehnica imobiliara.


Asadar, puteti solicita instantei de judecata atribuirea bunului, cu obligatia de a plati o sulta, o suma de bani cu titlu de despagubuire, catre sotia dumneavoastra.




Succes.

Alte discuții în legătură

Divort si partaj MarianaMa MarianaMa Buna ziua.Am si eu o problema..Sunt casatorita de 27 de ani si acum as vrea sa divortez din cauza ca eu si sotul meu nu ne mai intelegem.Am aflat de curand ca ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre partaj (urgent) Inginerul9 Inginerul9 Buna ziua, Sunt casatorit de 3 ani de zile si urmeaza din pacate divortul (nu am sa expun motivele) si partajul. Situatia mea: Inainte de casatorie am avut ... (vezi toată discuția)