Buna ziua...eu de luna viitoare incep primul an de master..parintii mei sunt divortati iar eu locuiesc cu mama.primesc pensie de la tata de cativa ani si am dreptul pana la varsta de 26 de ani ,cat timp sunt in scoala.as vrea sa imi caut ceva de lucru,part time sau full daca imi permite programul la master. as vrea sa va intreb..daca ma angajez cu carte de munca, asa cum se cuvine,ce se va intampla cu pensia alimentara? Va multumesc. Astept raspuns
Art.531 C.civ. -Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere
(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
...
Asadar, va trebui sa promoveze o actiune in instanta pentru ca instanta sa decida incetarea platii pensiei de intretinere.
Este momentul sa decideti ce v-ar avantaja mai mult: pensia de intretinere, ori un job mai bine platit. Atentie insa, "sa nu dati vrabia din mana, pe cea de pe gard", mai cu seama ca aveti si de studiat pt. master, acesta este prioritar in acest moment, daca am inteles corect.