avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Documente necesare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Documente necesare PFA

Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real:
1. Din cat m-am documentat, am aflat ca trebuie sa completez:RJIP, Registru Inventar, Fise pentru operatiuni diverse + Jurnal privind operatiuni diverse, Jurnal de vanzari si Jurnal de cumparari. Mai trebuie si alte documente?
2. Pot lista de pe calculator Fisa pt. operatiuni diverse, Jurnalul privind operatiuni diverse, Jurnalul de vanzari si Jurnalul de cumparari, sau trebuie sa le cumpar neaparat? Daca le listez nu vor fi legate, le pot pune intr-un dosar cu sina sau trebuie si acestea numerotate ca si RJIP?
3. Voi avea doar cheltuieli deductibile si nedeductibile(impozitul pe venit), nu voi avea ch.deductibile plafonat. In Jurnalul privind operatiuni diverse inregistrez totalul lunar doar al ch. deductibile? Pt. ch. nedeductibile (doar impozitul pe venit) intocmesc doar un centralizator?
4. Cum completez mai exact Jurnalul privind operatiuni diverse? Cate un rand pentru fiecare luna? Ce trec la "ziua inregistrarii"? Dar la "documentul(felul, nr.,data)" daca eu trebuie sa trec totalul lunar?
5. In jurnalul de cumparari inregistrez toate documentele, nu doar facturile, inclusiv doc. justificative pentru cheltuielile de constituire a PFA?
6. Voi achizitiona o stampila pe PFA. Se considera obiect de inventar, pe care trebuie sa il inregistrez in Registrul inventar?
Cel mai recent răspuns: earlysunset , utilizator 10:21, 24 Septembrie 2014
Cititi detalii in Ordinul nr. 1040/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea evidentei contabile în partidă simplă.
5. Acolo treceti doar facturile.
6.Da.
Multumesc pt. raspuns. As mai avea o intrebare: RJIP si Registrul Inventar se inregistreaza ca obiecte de inventar?
Nu.
La inceputul activitatii voi avea doar stampila pe care o inregistrez in Reg.Inventar. Trebuie sa intocmesc o lista de inventariere? Daca da, care lista: cod 14-3-12 sau cod 14-3-12/a (gestiune global-valorica)?
Nu. E de ajuns sa faceti inregistrarea in registrul inventar.

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Pfa-fisa de operatiuni diverse VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa ma ajutati cu o informatie referitoare la completarea fisei pentru operatiuni diverse si implicit a jurnalului privind ... (vezi toată discuția)
Intrebari contabilitate in partida simpla radubb radubb Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de contabilitatea in partida simpla si modificarile care se aplica din martie 2015. 1. Transferurile (prin ... (vezi toată discuția)