avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot mosteni o casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot mosteni o casa?

Buna ziua,
Am o problema pe care as dori sa o rezolv in vreun fel, dar nu prea stiu de unde sa incep:
-cum pot mosteni o casa de la bunica mea, daca nu am acte(nu le gasesc)? Singurul act pe care-l am e un extras CF mai vechi, in care e specificat ca si ea, la randul ei, a mostenit casa.
Mentionez ca bunica mea traieste, dar tatal meu- singurul ei fiu- a decedat recent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aninagabi , utilizator 20:48, 15 Septembrie 2014
Daca bunica traieste nu aveti cum sa mosteniti dupa ea.
Mergeti la cartea funciara si solicitati un extras de Cf de informare(s-a facut cadastrul general si s-au schimbat numerele cadastrale) si il puneti bine, cand va deceda bunica acel Cf va fi dovada proprietatii casei( eventual puteti solicita la cartea funciara o copie dupa documentul in baza caruia a devenit bunica dvs. proprietara:certificat de mostenitor).
Stimat forumist,

Așa cum prezentați situația, dvs veți fi moștenitor legal al bunicii, prin reprezentare. Nu este, deci, necesară încheierea a nici un alt act - cum ar fi testamentul.

Problema moștenirii se va pune, însă, la moartea bunicii. Atunci bunurile acesteia vor face obiectul moștenirii.

Care vor fi acestea, este o altă problemă. Poate ar fi util să vă gândiți, în acest moment, cum să o îngrijiți.

Cu stimă.

1. daca bunica dvs. are acte din care reiese ca este mostenitoare este ok. 2. dupa deces casa se imparte intre mostenitori legitimi-conform act(tatal dvs. si daca mai revendica cineva). 3. daca si acestia au decedat atunci dvs. faceti act de mostenire(succesiune)-cu cei indreptatiti.
Multumesc pentru raspunsuri.
Am ridicat problema de mai sus, a mostenirii, pentru ca bunica mea vrea asta, dar nu mai are acte. Probabil ca mostenire nu e corect spus, ceea ce vrea, in limbajul comun, este ”sa se predea”, adica sa treaca imobilul pe numele meu, dar nu mai are acte. Intrebarea este, cum si de unde pot face rost de copii ale acestora?
Multumesc inca o data

Alte discuții în legătură

Nume gresit in extras c.f. goroon goroon ...buna ziua * In extrasul c.f. numele bunicului de la care am mostenit casa apare trecut gresit , in sensul ca doua litere sunt trecute eronat fata de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tatal decedat marystanga marystanga Buna ziua as dori sa ma ajutati inca la o problema si anume faptul doresc sa vad ce drept as avea dupa tatal meu care a decedat,fiind unica si singura sa ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil. iuliannna iuliannna Buna ziua! As vrea sa stiu daca sunt sanse sa recuperez o casa plus un teren pe care le-a detinut bunicul meu.Specific ca bunica mea a decedat iar bunicul ... (vezi toată discuția)