avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva masini din import
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva masini din import

buna ziua.sunt un utilizator nou, urmaresc de mult forumul dvs, dar abia astazi m-am inregistrat. am o problema . am achizitionat o masina din germania pe firma.inainte de 1 mai 2009 (adik inainte de a se schimba legea cu tva-ul care o sa se plateasca si acolo si aici). factura -contract nu contine tva.aici in tara trebuie platit tva, lucru pe care l-am si facut. Cum ma inregistrez eu in contabilitate cu acest tva? pe baza la ce?trebuie facut un decont special? va rog sa ma ajutati. o zi buna.
Cel mai recent răspuns: oneramo , utilizator 10:22, 15 Iunie 2009
Daca era o tranzactie intracominitara intre doua persoane platitoare de TVA si factura nu a continut TVA de ce a-ti platit TVA in tara?
Daca sunteti platitor de TVA nu trebuia sa platiti TVA, ci sa inregistrati in contabilitate atat ca TVA deductibil cat si TVA colectat cu aceeasi suma.Daca nu sunteti platitor de TVA, atunci va rog sa specificati acest fapt.
buna ziua din nou. sunt o firma platitoate de tva.deci insemna ca am facut o prostie?patronii m-au pistonat ca tre sa platim repede...ca nu stiu ce ...au zis sa fac ordinul de plata...im intrat in incurcatura.offff.cum se poate remedia?
In doua moduri.
1. Corectati decontul de TVA din luna respectiva, adica cereti corectie decont, declarati pe formularul 390 achizitii intracomunitare, si includeti in decont. Astfel va iese TVA virat in plus, suma ce se poate compensa cu datoriile viitoare ale sociietatii.
2.Tot aceeasi metoda de corectie, doar ca in luna viitoare depuneti cerere de rambursare TVA.
Ce inseamna masina noua in acceptia OUG 46/2009?
Obligatia de plata revine doar persoanelor juridica sau si celor fizice la cumpararea si introducerea unei masini achizitionate din spatiul UE?
Pentru achizitionarea din USA a unui autoturism o persoana fizica datoreaza si TVA in afara de taxa vamala si taxa de prima inmatriculare?

Alte discuții în legătură

Achizitie autoutilitare din ue. Marian Ghe Marian Ghe Bună ziua. Pentru o firmă nou infiintată neplătitoare de tva,având obiect de activitate -transport rutier de mărfuri-achizitionarea unei ... (vezi toată discuția)
Facturare fara tva - intracomunitar - pentru autoturisme noi attilajoos attilajoos Buna ziua, Intrebarile ar fi: 1. Exista vreo limita la nr. de autoturisme aduse pe o firma? Firma - platitoare de TVA - are deja un autoturism adus in ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue mariusf09 mariusf09 Buna seara, Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce ... (vezi toată discuția)