avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenzii de circulatie dupa respingerea plangerii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenzii de circulatie dupa respingerea plangerii

În 31.03.2014.am primit o amenda de circulație.Am depus o plângere la tribunal,care a fost respinsă în 12.09.2014.Plata amenzii se face integral,sau dacă mă încadrez în 48 de ore este redusă la 50%?
Cel mai recent răspuns: mark57 , utilizator 13:43, 15 Septembrie 2014
Plata amenzii se face integral.
Se poate achita jumatate din minumul amenzii atunci plata se face pe loc sau in termen de cel mult 48 ore de la data incheierii procesului verbal de contraventie, asa cum prevede art. 28 din OG nr. 2/2001: "Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres.(...)"
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata jumatate suma din amenda RaduGCimpian RaduGCimpian Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica \'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h\',(ceva de genul), sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)