Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda garda financiara se reduce la jumatate daca platesti in 48 ore

pentru ca mie mi s-a comunicat ca nu se poate reduce. E ADEVARAT?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:40, 13 Octombrie 2009
Apare vre-o referinta la aceasta posibilitate pe actul de constatare?
in conformitate cu art 28 og 2/2001 contravinientul poate achita pe loc sau in termen de 48 ore jumatate din min amenzii .
asta scrie dar nu se aplica asa mi-au zis si nu inteleg motivul
Art. 28. - (1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres.
mie mi s-a comunicat ca actul normativ conform caruia am fost amendati nu prevede posibilitatea achitarii jumatate a amenzii.
trebuie sa scrie in actul normativ in baza caruia v-au amendat, ca se aplica OG2; si de asemenea in procesul verbal de contraventie, dat tot in baza og 2, trebuie sa fie scrisa posibilitatea ca platind in 48 ore sa se reduca amenda la jumatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 61/1991 - plata a jumatate din minimul amenzii ionelagodin ionelagodin o amenda pe legea 61 din 1991 art 3,se poate plati jumate din minimul amenzi_ (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)