avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoana fizica PFA si administrator SRL - legalitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoana fizica PFA si administrator SRL - legalitate

Buna seara,

As dori sa clarific problemele de mai jos cu cateva raspunsuri prompte si simple, ca sa stiu spre ce anume ma indrept.

1. O persoana fizica (cetatean roman) poate fi si PFA dar si administrator la un SRL?
2. O persoana fizica (cetatean roman) poate fi si PFA dar si asociat intr-un SRL?
3. O persoana fizica (cetatean roman) poate fi si PFA dar si asociat unic intr-un SRL?
4. O persoana fizica (cetatean STRAIN) poate fi PFA in Romania? (banuiesc ca ar putea sub anumite conditii.)

Va multumesc anticipat pentru rabdarea dvs. de a imi raspunde.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
ContSters267473, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristi19t , utilizator 02:11, 23 Decembrie 2016
Cu placere, sper sa va fie utile, desi am senzatia ca evitati sa spuneti exact care este speta si este posibil sa ne invartim in jurul cozii cu raspunsurile si tot sa nu tragem concluziile corecte...

Referitor la ultima dvs intrebare, nu este nici in acest caz o interdictie. Exista un articol in legea societatilor potrivit caruia administratorul unei societati nu va putea administra o alta societate avand acelasi obiect de activitate, decat cu aprobarea expresa prealabila a Adunarii Generale (in linii mari, cam asa spune legea). Aceasta este singura restrictie prevazuta de legea romana.

Nu suntem competenti sa ne pronuntam pe legea straina, insa din cunostintele noastre ia nivel de legislatie a majoritatii statelor europene nu exista asemenea interdictii.

Pe de alta parte, daca vorbim de un mandat de administrator remunerat, societatea poate impune astfel de restrictii la nivelul contractului de mandat.

Cu bine!
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri. In acest moment am o idee generala mai clara asupra implicatiilor legale.
Recitind mesajele mele da, aveti dreptate in legatura cu senzatia de invartire in jurul cozii.
Dat fiind ca activitatea economica nu a inceput, am cautat diverse scenarii raportate si la o pozitie mai avantajoasa in fata taxelor dar si a raspunderii legale. Insa raspunsurile dvs. m-au ajutat pentru ca am o idee clara spre ce scenariu sa ma indrept. Am vazut ca dvs. aveti sediul pe strada Caderea Bastiliei si foarte probabil ca in viitorul apropiat o sa va fac o vizita pentru o discutie mai amanuntita.

Va multumesc si ramane sa ne auzim.
Buna ziua,

Multumesc si va asteptam sa ne cunoastem, eventual cu un apel in prealabil!

Cu bine!
Buna ziua,
1. Am inteles bine pana la urma?
Nu este nici o problema daca sunt administrator si/sau asociat in SRL si am si PFA? si ambele cu acelasi cod CAEN. Ambele presteaza servicii independent una de cealalta. (Acordul asociatilor nu va fi o problema).
2. Daca SRL-ul este doar pe numele sotiei, sau pe amandoi sotii, cum influenteaza aceasta relatia dintre SRL si PFA descrisa mai sus?
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere filiala/reprezentanta a unei sc straine in romania cristinadonadin cristinadonadin Buna ziua, Un cetatean strain(Francez) ,asociat unic a unui SRL in Franta,poate infiinta in Romania,tot ca asociat unic o SC? Deschiderea unei ... (vezi toată discuția)
Pfa srl cu acelasi obiect de activitate sovid sovid Buna seara, Exista posibilitatea legala ca asociatul si administratorul unui srl sa detina si un pfa cu acelasi obiect de activitate? Mentionez ca srl-ul are ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma AFANFANA AFANFANA In anul 2009 am cumparat in lizing un autoturism si bani pentru avans i- am depus eu ca administrator PFA in contul firmei urmand ca pe parcurs sa-mi retin ... (vezi toată discuția)