avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achitare- recurs procuror
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Achitare- recurs procuror

Sunt inculpat intr-un proces penal ...in data de 04.05.2014 s-a trimite dosarul la judecatorul de camera preliminara acolo sau exclus anumite probe..In data de 08.09.2014 am avut proces si am fost achitat. pe baza articolelor .Tip solutie: Achitare I. În temeiul art.396 alin.5 C.pr.pen. rap. la art.16 lit.c C. pr. pen. achită...Acuma procurorul a facut recurs... #-o Ce urmeaza ? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: MariusVa , utilizator 18:12, 18 Septembrie 2014
Urmeaza un nou proces, la care trebuie sa va prezentati si sa va aparati. Probabil ca parchetul a cerut casarea cu trimitere spre rejudecare.
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Sa luati legatura cu un avocat, sa va faca aparari in sensul mentinerii acestei solutii.
O sa iau legatura cu un avocat...Am citit pe forum ca este dreptul procurorului sa faca recurs in timp de 10 zile...Dar nu am inteles sensul recursului eu find achitat În temeiul art.396 alin.5 C.pr.pen. rap. la art.16 lit.c C. pr. pen... mulţumesc pentru răspuns ...av_silvia_margineanu
konstk a scris:

Urmeaza un nou proces, la care trebuie sa va prezentati si sa va aparati. Probabil ca parchetul a cerut casarea cu trimitere spre rejudecare.


Nu inteleg de unde ati facut aceasta apreciere, instanta de control judiciar poate respinge apelul, menţinând hotărârea atacată dacă apelul este tardiv/inadmisibil sau nefondat, sau admite apelul şi desfiinţeaza sentinţa primei instanţe si pronunta o nouă hotărâre procedând potrivit regulilor referitoare la soluţionarea acţiunii penale şi a acţiunii civile la judecata în fond;
Sa desfiinteze sentinta primei instante si sa dispuna rejudecarea de către instanţa a cărei hotărâre a fost desfiinţată se poate face doar pentru motivul că judecarea cauzei la acea instanţă a avut loc în lipsa unei părţi nelegal citate sau care, legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa instanţa despre această imposibilitate, invocată de acea parte. Rejudecarea de către instanţa a cărei hotărâre a fost desfiinţată se dispune şi atunci când există vreunul dintre cazurile de nulitate absolută, cu excepţia cazului de necompetenţă, când se dispune rejudecarea de către instanţa competentă.

@mariusVa:
procurorul a declarat apel.

Alte discuții în legătură

Apel la hotararea judecatoreasca crutescualexandra crutescualexandra Buna ziua! Sotul meu a fost judecat pentru evaziune fiscala, si anume a efectuat un nr de 40 de curse de transport cereale fara factura, chiar daca a achitat ... (vezi toată discuția)
Motive de casare puncuskaa puncuskaa care sunt motivele de casare cu retrimitere la judecare la instanta de fond? (in penal) (vezi toată discuția)
Cand poate instanta de apel sa dispuna rejudecarea cauzei in prima instanta? mezgageza mezgageza instanta de apel in ce cazuri dispune rejudecarea cauzei in prima instanta? (vezi toată discuția)