avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere atasat la rechizitoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere atasat la rechizitoriu

Am primit o comunicare de rechizitoriu in care mi s-a gresit starea civila. Obiectul cauzei: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP). Cum sa formulez o cerere pe care s-o atasez la dosar in care sa specific starea civila si faptul ca sunt intretinator de familie. In plus in comunicare se mai specifica faptul ca trebuie sa platesc suma de 100 ron dar nu inteleg pentru ce!
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
Ioananiculae26, utilizator
Nu stiu daca este chiar o eroare materială evidentă, care sa schimbe întelesul, dar puteți sa va adresati cu o cerere de îndreptare a acestei erori, la organul emitent al actului.
Da, dar nu stiu cum sa o formulez
Si inca o intrebare: cunoasteti cazuri similare? Care ar fii sentinta ( in afara de inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda)? Suspendare apermisului, anularea permisului?
Banuiesc ca acum sunteti in procedura camerei preliminare, dupa ce veti trece de aceasta faza si se va judeca dosarul, daca veti fi condamnat, in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva, permisul se anuleaza.
Puteti preciza verbal cele ce vreti.
Si cererea verbala este tot cerere in procesul penal in special.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu permisul obtinut in italia in cazul sentintei atasate? cypyryky cypyryky 22.04.2016 Ora estimata: 09:00 Complet: Complet amanare pronuntare Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În temeiul art. ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare si recuperare prejudiciu in civil dobro dobro Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)