avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebari pensionare si concediere colectiva persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebari pensionare si concediere colectiva persoana cu handicap

Buna seara,
Va supun atentie urmatoarea problema in speranta ca voi primi raspuns la intrebarile mele.

Socrul meu are cancer la stomac cu metastaze hepatice si este de 13 luni in concediu medical avand si un certificat de handicap accentuat.

In urma discutiilor pe care le-a avut cu angajatorul a decis ca sa fie trecut pe lista de concedieri colective urmand a incasa un numar de salarii compensatorii.

Ulterior, dupa incheierea contractului, ar dori sa se pensioneze datorita invaliditatii.

Intrebarile mele catre dumneavoatra sunt:

1. In momentul de fata beneficiaza de scutirea pe venitul obtinut din salarii acordata persoanelor cu handicap. Salariile compensatorii vor fi de asemenea scutite de impozit pe venit la fel ca salariul normal?
2. Dumnealui are varsta de 59 de ani si are peste 40 de ani de munca (din cate stiu suma ar fi de 42) din care 25 de ani a fost incadrat in grupa 2 de munca. In aceste conditii, in cazul pensionarii pentru invalidatate este penalizat cu procent din cuantumul pensiei?
3. In cazul concedierii colective este obligat sa isi depuna dosarul pentru ajutorul de somaj sau, dupa incetarea contractului, poate sa isi depuna dosarul de pensionare?

In cazul in care va sunt neceare mai multe informatii pentru un raspuns cat mai exact va rog sa mi le adresati.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar pentru nevoi personale ancaemy ancaemy Am luat un imprumut in 2008 de 9000 ron pe termen de 8 ani,atunci fiind salariata. In prezent in urma unei boli cumplite(cancer) fiind si operata am fost ... (vezi toată discuția)
Reducere de personal radujit radujit Buna ziua, Supun discutiei dvs urmatorul subiect care cred ca este de interes pentru foarte multa lume in aceasta perioada \"de restructurare a aparatului ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare danielcaravia danielcaravia Bună seara! Ma numesc Caravia Daniel şi sunt din Ploieşti, nascut la data de 11.06.1963 şi angajat de la data 10.09.1982. Vă rog sa-mi permiteţi a vă ... (vezi toată discuția)