avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Preschimbare buletin dupa achizitie imobil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Preschimbare buletin dupa achizitie imobil

Buna ziua!

Urmeaza sa achizitionez un imobil in capitala dar domiciliul doresc sa il pastrez pe adresa parintilor mei din provincie.
Este posibil acest lucru si daca da, stie cineva daca trebuie ceva acte aditionale la inscrierea imobilului in vederea platii impozitului?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: in2ition , utilizator 18:29, 30 Septembrie 2014
Orice cetatean poate avea un singur domiciliu stabil si o resedinta.Este indicat sa va faceti act de identitate pe adresa unde locuiti efectiv. Daca insa doriti neaparat sa ramaneti cu adresa la parinti este perfect legal dar va indic a va face o resedinta la adresa unde locuiti in Bucuresti. Astfel va descurcati si cu darile la stat si cu parcarea, utilitatile, etc.La impozite mergeti cu actul de identitate pe care pe verso aveti aplicata resedinta cu adresa din capitala, actul de proprietate si bineinteles cu bani pentru plata aferenta impozitului pe cladire.
Actul de proprietate si cartea de identitate asa cum este ea acum (fara viza de resedinta) sunt suficiente atat ca sa incheiati contracte cu furnizorii de utilitati cat si pentru plata impozitului.
Daca doriti sa va platiti un loc de parcare da, este posibil sa aveti nevoie si de viza de resedinta insa daca nu veti locui acolo in mod constant macar 15 zile pe luna nu vad de ce ar trebui sa va complicati.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
Ares-3, moderator
Multumesc mult pt raspunsuri!
Intrebarea mea vine din urmatoarele considerente : am un PFA a carui adresa il am pe cel din Buletin.
Este posibil sa preschimb doar buletinul fara a muta PFA-ul pe Bucuresti ?
In plus, taxele pe Bucuresti sunt mai mari decat cele de provincie.

Multumesc!
Intrebarea dvs. intiala era legata de obligatia schimbarii CI in cazul dobandirii unei proprietati. Va mutati sau sau nu in Bucuresti? Daca va mutati trebuie sa anuntati schimbarea domiciliului fiscal la ANAF de care o sa apartineti.

Aveti de completat o declaratie, probabil 050 pentru schimbare domiciliu fiscal în alt judet:
[ link extern ]
O completati in 2 exemplare, faceti copie dupa actualul certificat de inregistrare fiscala si actul de identitate si le depuneti la ANAF. Cred ca trebuie sa anuntati schimbarea domiciliului si la Registrul Comertului, fiind PFA este posibil sa fie nevoie de infiintarea unui punct de lucru.
Intrebati aceste lucruri in forumul PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială (acolo trebuia sa postati, nu aici :) ):
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc, am sa postez pe thread-ul special alocat PFA_urilor.

Stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru mutatie bucuresti astrid22 astrid22 Bună dimineața! Va rugam sa ne spuneți de ce acte avem nevoie pentru a obține mutație în București. Menționez ca eu și ... (vezi toată discuția)
Domiciliu nou, buletin pierdut cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua desi locuies in Bucuresti de mai multi ani , pe buletin am adresa din provincie recent m-am decis sa schimb adresa, si stiu pasii si actele ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)