avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie titlu executoriu amezi circulatie
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie titlu executoriu amezi circulatie

Buna ziua,
Pe 26.09.2014 am primit o scrisoare recomandata de la primaria unde sunt domiciliat (comuna Naruja, judetul Vrancea) ce continea o somatie si un titlu executoriu privind amenzi de circulatie cu total debit 3900 lei, amenzi din 2005 si pana la zi. Din acest total unele amenzi sunt platite dar ei nu le-au scazut, altele ar trebui sa fie prescrise (nu am primit nici o notificare de plata sau somatie in decursul acestor ani privind debitele restante catre primarie) iar altele trebuiesc platite. Ce pot face in acest caz ? Categoric titlul acesta executoriu nu este intocmit corect mai ales ca a fost emis pe 31 decembrie 2013 si eu l-am primit la 9 luni distanta plus ca sumele mentionate in el nu reflecta adevarata valoare a debitelor. Ce sfaturi imi puteti da ? O contestatie la primarie si una la judecatorie ar fi corect ? Care ar fi demersurile ? Un model pentru astfel de contestatii de unde pot lua ? Stima!
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 08:42, 1 Octombrie 2014
busuyoc a scris:
Ce pot face in acest caz ?

Contestatie la primarie, iar daca nu se rezolva, actiune in instanta de contencios.
Ambele trebuiesc facute in termenul legal. Invocati ca probe, ori chitantele daca le aveti, ori certificate fiscale daca ati scos, ori termenul de prescriere daca nu a fost intrerupt, etc
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate nu am chitantele dar sunt platite sigur.Si cei de la primarie au zis ca au gasit unele dintre ele ca fiind platite.Cu toate astea au emis somatie si titlu executoriu cu toata suma (platite+care trebuiau prescrise+cele care ar trebui sa leplatesc).Pot depune contestatia la Judecatorie fara sa am chitantele la cele platite ? mai ales ca si acestea din orice punct de vedere ar fi trebuit sa fie prescrise.Unde pot gasi un model de contestatie va rog?
~ Conținut șters la cerere ~
In termen de maxim 15 zile formulati CONTESTATIE LA EXECUTARE invocand textul de mai jos :

Legea 144/2012 pentru modificarea OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania - rovinieta. Lege nr. 144/2012
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 509 din 24 iulie 2012

3. La articolul 9, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) In cazurile prevazute la alin. (2), procesul-verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sau a conducatorului auto, in cazul utilizatorilor straini. Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei, interval in cae nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art. 8 alin. 91)."


Toate aceste lucruri vi le spune o persoana care s-a judecat cu CNADNR-ul lu' peste nu pentru 28 Euro, ci pentru un principiu ... si am CASTIGAT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)
Executare silita tarif rovinieta 28 euro leorot leorot Buna ziua, Asa cum au mai patit-o si altii, mi se intampla si mie - acum 4 zile am primit o somatie de la un executor judecatoresc pentru plata sumei de 28 ... (vezi toată discuția)
Somatie plata amenda circulatie fara pv del_gf del_gf Buna ziua, As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie: Am primit o somatie de plata de la Directia \"Taxe si impozite\" a primariei, pentru o amenda ... (vezi toată discuția)