avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita CNADNR
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita CNADNR

Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta din data de 03 .11. 2011 respectiv 05 .11 .2011, aceste pv contin: instiintare ca s-a declansat urmarirea silita, incheierea, somatia, executarea silita, pv al amenziisi un pv prin care se pretinde ca un anumit agent constatator alaturi de un martor au fost la domiciliul meu pentru comunicarea acestor amenzi , ceea ce nu s-a intamplat. Acest plic l-am primit in data de 08.04.2015.

in concluzie ce se poate face in privinta lor pentru a scapa de ele, in afara de a le plati, si daca pot face ceva sa nu fiu nevoit sa platesc 1200 de lei potrivit amenzilor
Cel mai recent răspuns: Dumitru Mihu , Avocat 19:28, 21 Aprilie 2015
Nu ati fost citat la teremnele de judecata ?
Teoretic si daca aveti motive temenice ,puteti in termne legal sa formulati contestatie la executare
Daca amenzile sunt reale,nu va revine decat obligatia sa le achitati
Faceti contestatie la executare silita in termen, mi se pare ca taxa de timbru este 20 de lei(nu sunt sigura) si solicitati desfiintarea actelor de executare si a titlului executoriu( a proceselor verbale)
Conform art.9 , alin.2, pct.III din legea 144/2012:
"procesul verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatatii contraventiei, interval in care nu se pot incheia alte procese verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art.8 alin 1", astfel ca avand in vedere principiul constitutional al aplicarii legii contraventionale mai favorabile, prevazut de art.15, alin.2, din Constitutia Romaniei, reluat si in art.12 din OG nr.2/2001, procesele verbale au fost intocmite si comunicate la mai mult de 30 de zile(daca au fost comunicate) de la data constatarii contraventiei, motiv pentru care se incalca art mai sus mentionat, producand o vatamare dvs care nu poate fi inlaturata decat prin desfiintarea proc vb
Mai sunt si tarifele de despagubire care cf legii au fost anulate(cele care le percepe CNADNR)
Asa, deci cu privire la tariful de despagubire: trebuie avute in vedere prevederile art.II din Legea nr.144/2012 pentru modificarea OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania - rovinieta, potrivit carora tarifele de despagubire prevazute de OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicate si constatate in instanta pana la data intrarii in vigoare a legii SE ANULEAZA.
aceasta contestatie unde o depun ?
“Instanţa de executare este judecătoria în circumscripţia căreia se află biroul executorului judecătoresc care face executarea, în afara cazurilor în care legea dispune altfel"

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa amenda rovinieta Alina1988 Alina1988 Buna ziua, As dori un sfat, poate din partea cuiva care a fost in aceeasi situatie. Iata problema tatalui meu: in anul 2011 a primit o amenda pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Contraventie rovinieta volar volar In 07.04.2014 am circulat fara rovinieta. In 22.09.2014 s-a constatat contraventia si s-a intocmit PVC. In 08.09.2014 mi s-a comunicat PVC. Sunt mai mult ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinieta alinauim alinauim Buna ziua! Intrebarea mea este, daca am circulat cu masina fara rovinieta #-o #-o in cat timp imi emite procesul de contraventie? Din cate am mai auzit sunt ... (vezi toată discuția)