avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

Buna ziua . Am fost azi la politie. Rezultate probe alcolemie prima 1,25 a doua 1,05 .Am recunoscut tot, inclusiv regrete ,declaratii tot Nu erau complicatii.
Mi sa spus sa ma duc maine sa ma intalnesc cu procurorul lor.
Acesta i-mi va propune sa aleg intre o mediere unde sa accept 1 an cu suspendare fara judecata, sau trimiterea in judecata dupa procuratura etc cu nu stiu ce sanse dupa...
Ce sa fac ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: C_Isaincu , utilizator 05:18, 3 Octombrie 2014
mergeti pe acord de recunoastere a vinovatiei- adica acea mediere de care vorbiti. In instanta cam tot atat veti lua si veti mai plati si ceva cheltuieli suplimentare
V-as recomanda sa discutati inainte cu un avocat despre posibilele modalitatile de individualizare, oricum asistenta juridica este obligatorie la incheierea acordului; daca este vorba despre suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere nu este tocmai bine pentru dvs, multe instante dispun amanarea aplicarii pedepsei pentru situatii similare si aveti sansa sa nu vi se anuleze permisul.
pentru alcoolemie se anuleaza permisul de fiecare data, obligatoriu, din cate stiu eu. Daca cunoasteti altceva, va rog detaliati.
Se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei.( permisul de conducere nu este anulat cand este aplicata aceasta modaliate de individualizare judiciara a pedepsei ).


alexcanciu a scris:

pentru alcoolemie se anuleaza permisul de fiecare data, obligatoriu, din cate stiu eu. Daca cunoasteti altceva, va rog detaliati.

Daca se dispune renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, care nu sunt hotarari de condamnare, permisul nu se anuleaza, dar dvs ar trebui sa stiti asta dle avocat.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)
Consum alcool Augustin291986 Augustin291986 Am condus un autoturism si am avut in etilotest 0,63 mg/l in aerul expirat si 1.10 in sange.m au incadrat la art 336 alin 1.cum pot face sa nu mi anuleze ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei... Lucky Luke Lucky Luke La o alcoollemie de 1.50 respectiv 1.30... Există amendă penală , și amânarea aplicării pedepsei ??? Va mulțumesc anticipat... (vezi toată discuția)