avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul incasat in contul unei persoane ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul incasat in contul unei persoane imputernicite. Ce risca aceasta?

conf art.167 alin 1 codul muncii salariul se plateste direct salariatului sau persoanei imputernicite de acesta.
persoana imputernicita accepta virarea salariul in contul sau bancar, stiind ca sotul sau are un titlu executoriu impotriva sa.
in suma totala depusa in contul imputernicitei de angajatorul strain intra si procentul de 25% ce ar fi trebuit achitat de salariat pentru pensia de intretinere a unui copil minor ( mentionez ca in acest sens exista un extras de cont bancar).
intra sub incidenta legii penale aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 5 Octombrie 2014
Neplata pensiei de intretinere intra sub incidenta legii penale.
faceti abstractie ca e vorba de pensie de intretinere.ganditi-va ca este o datorie oarecare..de ex plata unor ch de judecata pe care cel obligat la palta lor nu vrea sa le plateasca, motiv ptr care nu are bunuri pe numele sau, iar salariul sau este virat in contul sotiei.
Neplata cheltuieilor de judecata nu intra sub incidenta Codului Penal.
deci este perfect legal ca eu sa accept virarea unor sume de bani in contul meu stiind ca persoana pe care o ajut are conturile blocate si este executata silit dar ptr ca nu detine nimic pe numele sau executorul nu are ce executa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2014
desirelia75, utilizator
Atat timp cat legea nu interzice asa ceva, atunci este posibila o astfel de situatie.

Alte discuții în legătură

Este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati? desirelia75 desirelia75 este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati catre reprezentantul legal al ... (vezi toată discuția)
Instigare si complicitate la infractiunea de abandon de familie desirelia75 desirelia75 am depus o astfel de plangere impotriva concubinei fostului sot .ea este cea care trimite lunar sume de bani fiicei mele in numele fostului sot prin cupon ... (vezi toată discuția)
Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)