avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare nastere copil cu tata cetatean strain, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare nastere copil cu tata cetatean strain, dat disparut

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza pentru inregistrarea nasterii copilului in urmatoarea situatie:
- copilul s-a nascut prematur prin cezariana, doctorii doresc sa tina sub supravghere atat mama cat si copilul pentru o perioada mai indelungata;
- tatal copilului provine dintr-o zona de conflict si este dat disparut de mai bine de 1 luna de zile.
- tatal si mama copilului sunt casatoriti legal, actul de casatorie se afla in copie la mama copilului.

Va multumesc anticipat
1. Certificatul medical constatator al naşterii, întocmit pe formular tip;
2. Actul de identitate al mamei şi/sau al declarantului, dacă naşterea nu este declarată de mamă;
3. Certificatul de căsătorie al părinţilor copilului, în original şi în fotocopie, dacă sunt căsătoriţi, iar dacă aceştia poartă nume de familie diferit, declaraţia scrisă cu privire la numele pe care îl va dobândi copilul;
S-au casatorit in Romania ?
În situaţia în care unul dintre părinţi sau ambii părinţi sunt cetăţeni străini mai sunt necesare următoarele documente:
- Paşaportul părintelui cetăţean străin/părinţilor cetăţeni străini, respectiv actul de identitate pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, în original si în fotocopie şi traducerea legalizată a filei care conţine datele de identificare;

Are macar o copie dupa pasaportul sotului ?
Înregistrarea naşterii se face la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, de ofiţerul de stare civilă din cadrul primăriei unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază s-a produs evenimentul, în baza declaraţiei verbale.
Termenul pentru declararea şi înregistrarea naşterii copilului este:

1. 15 zile de la data naşterii, pentru copilul născut viu şi aflat în viaţă;
Sa mearga cineva din familie sa declare copilul , ii va zice ce e de facut, ce acte ii mai trebuie.. chiar daca nu are acte de-ale sotului, de inregistrat , vor inregistra copilul pt ca acesta are dreptul la certificat.
Pt a avea originalul certificatului de casatorie, daca e musai, va cere femeia cand va iesi din spital si se va simti mai bine. Problema e ca trece termenul de inregistrare si apoi va mai avea formalitati de facut.
Pt a vedea ca mai e inca casatorita, se pot uita si ei in evidente.
Oricine poate inregistra o nastere. Chiar si medicul care a asistat la nastere. In intervalul 15 zile-1 an de la nasterea copilului se poate face inregistrarea la primaria unde s-a nascut copilul cu aprobarea primarului. Daca s-a casatorit in strainatate dar nu a solicitat transcrierea/inscrierea casatoriei si nu detine certificat de casatorie romanesc este mai dificil intrucat trebuie sa solicite mai intai transcrierea casatoriei si mai apoi nasterea copilului. Daca insa detine certificat romanesc dar este pierdut poate solicita altul nu este o problema, in ultima instanta dupa cum va scrie si gi-jane2 se pot face verificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil cetatean strain sim_theo sim_theo Buna ziua. O situatie putin mai complicata. Sunt casatorita cu un cetatean strain non UE dar din pacate casatoria este valabila doar pe teritoriul SUA. In ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere redsoftware redsoftware Luna viitoare trebuie sa nasc dar sotul nu va putea sa vina in tara sa declare copilul. Mentionez ca sotul este cetatean Iranian si casatoria noastra nu este ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pt copil peste 1 an,nascut in strainatate magdai75 magdai75 Inca o data apelez la forum. Cum pot obtine certificatul de nastere pt fetita mea de 1 an si o luna. Ea a fost nascuta in America, si nu am inregistrato la ... (vezi toată discuția)