avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi terenul trecut in acte pasune transformat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi terenul trecut in acte pasune transformat in teren agricol?

Buna ziua, am si eu o intrebare. Bunica mea are ~7 hectare de teren. Moment ele sunt concesionate unui fermier care momentan paste pe ele animale (oi). In schimbul folosirii terenului, fermierul ii da bunicii mele o anumita cantitate de cereale/ha (300 kg), in plus fermierul primeste subventiile de la APIA (normal) iar bunica mea plateste impozitul pe cele 7 ha. Astazi am fost impreuna cu bunica sa negociem o cantitate mai mare de cereale si o eventuala plata a impozitului de catre fermier. Mentionez ca in jur este mult teren cultivat cu cereale porumb,... iar fermierul (foarte flegmatic de altfel) i-a spus ca de aceea ceilalti proprietari (dimprejur) primesc mai mult, pentru ca terenul lor nu e trecut in acte ca pasune. I-am spus ca nu e nici o problema, il vom folosi ca teren agricol si il vom da altcuiva in scopul cultivarii cu cereale. La care el foarte flegmatic "Da ce crezi d-le ca faci ce vrei,... daca e trecut pasune, pasune ramane",.... acum eu stiu ca in cazul padurilor este o astfel de lege,... si nu poti decat cu zeci de aprobari si etc sa tai mai mult de nu stiu cati m3 de lemne/ha (sau ceva de genul), dar si in cazul pasunilor e la fel? Nu se poate face o modificare in CF incat sa poata o persoana cultiva ce vrea pe locul ei (si aici nu ma refer la autorizatii de constructie,... pur si simplu cultiva tot teren agricol si extravilan dar cu un scop diferit). Exista cumva vre-o lege in domeniu (pro sau contra) nu de alta dar daca e pro asa de satisfacut ii voi pune "ciobanului" legea in fata si il trimit in transhumanta :justcuz: . Si inca o mica lamurire,... el primeste subventiile APIA,... dupa ce vinde cele 300 kg de cereale/ha si plateste impozitul bunica mai ramane cu nimic,... de obicei cine plateste impozitul? (la fel exista vre-o lege). Mentionez ca mai are teren si in alte parti (nu pasuni) pe care primeste mult mai mult si pe cam toate platesc fermierii,.... Va multumesc pt raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Verbal am dat dreptul cuiva a folosi o pasunea mea proprietate (de 4 ani).respectiva pers. poate solicita daune,drepturi, etc? Balaurul Balaurul O zi buna si...o intrebare am pt. dvs.: In anul 2005, conform legii funciare1/2000, tatalui meu i s-a emis titlu de Proprietate si a fost pus in posesie pe ... (vezi toată discuția)
Impozit agricol ciungu ciungu Buna ziua, As vrea sa stiu daca am 4,25 ha teren agricol, din care 3,88 ha date in arenda,cine plateste impozitul care se plateste de la ... (vezi toată discuția)
Reprezentare copropietar in relatia cu apia mimisarbu@yahoo.com mimisarbu@yahoo.com Suntem 11 urmasi ai unei pasuni montane de cca 300 ha dobandite de bunicii nostri , punerea in posesie s-a facut pe intreaga suprafata fiind in indiviviziune ... (vezi toată discuția)