avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cand se prescrie creditul? anul acesta sau in 2018?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cand se prescrie creditul? anul acesta sau in 2018?

in 2008 am luat un credit de nevoi personale pe 10 ani. in anul 2011,luna noiembrie banca a cerut executarea silita a creditului.i s-a incuviintat cererea,dar neavand nici un fel de bun sau salariu,nu au avut ce sa recupereze.au vandut creditul unei firme de recuperari care au trimis notificari,somatii, telefoane...etc dar nu s-a facut nici o plata.intrebarea mea este cand se prescrie creditul respectiv?
in noiembrie 2014 sau in anul 2018 cand se incheia durata creditului?
si care ar fi pasii de urmat pentru a instiinta firma recuperatoare ca beneficiez de prescriere...trebuie trimis vreo hartie sau telefonic?? cum se procedeaza? va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
badcatro, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:12, 10 Noiembrie 2014
daca banca a declarat tot creditutl scadent cand a pornit executarea, prescriptia porneste de la pornirea executarii, nu trebuie sa anuntati firma de recuperare de nimic, stiu si ei ff bine legile doar ca mai incearca marea cu degetul si uneori mai si primesc bani de la cei care se sperie. sa va dea in judacata sau sa porneasca executarea, in proces sau contestatie la executare va aparati cu prescriptia.
badcatro a scris:
intrebarea mea este cand se prescrie creditul respectiv?

Se prescrie la 3 ani de la ultimul act de executare (in acceptiunea legii si a instantei) facut de creditor.


badcatro a scris:
.. si care ar fi pasii de urmat pentru a instiinta firma recuperatoare ca beneficiez de prescriere...trebuie trimis vreo hartie sau telefonic??

Nu !! In nici un caz sa nu ii anuntati cu privire la prescrierea debitului caci ii puneti in garda si totul se poate intoarce impotriva dvs. Tot ce puteti face este sa taceti malc si in momentul executarii sa invocati prescriptia (in termenul de contestare) si sa sperati ca ei nu au acte doveditoare. Mai mult de atat ...nu vad ce puteti face (in opinia mea).
Termenul de 3 ani curge de la data declararii scadentei anticipate a creditului, momentul cand vi s-a cerut intreaga suma - cand a fost trimis la executare.
Executarea silita nu are un termen limita cat poate sa dureze: daca cineva isi face un tel personal din asta, poate mentine pe rol dosarul dvs. oricat, pana la recuperare.
Dupa inceperea executarii silite ceea ce puteti urmari este sa nu intervina perimarea executarii demarate, deoarece in cazul dvs. daca actuala executare se perima, creditorul mai poate cere o alta executare silita doar pana in noiembrie 2014.
Perimarea intervine daca dosarul executional e lasat in nelucrare timp de 6 luni.
Se pare ca in data de 4.11.2014 cu aproximativ o saptamana inainte sa intre in vigoare prescrierea, firma de recuperari impreuna cu un executor au cerut execurarea silita a debitului.eu in momentul de fata nu am nici un fel de bun pe numele meu si nici un venit...ce urmeaza? si acum mai trebuie sa astept inca 3 ani pentru prescriere??
NU neaparat 3 ani, daca nu aveti bunuri sau venituri, nu au ce sa va faca ... :)) doar sa nu va mai dea si altii credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se prescrie obligatia de plata a unei sume castigata in instanta? MB31 MB31 Daca o persoana fizica este obligata de instanta la plata unor sume unei alte persoane fizice, exista termen de prescriere? Chiar daca exista actiune de ... (vezi toată discuția)
Poprire dupa perimare/prescriere Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Va expun spre analiza urmatoarea situatie si sper sa ma ajutati cu o indrumare: - credit contractat la o banca (ifn) in data de[b] ... (vezi toată discuția)