avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu dupa prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu dupa prescriere datorie

Buna ziua,
In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit restant nu s-a recuperat de catre executorul judecatoresc nici o suma si obligatia de plata se prescrie (scadenta creditului a fost mai 2010), dupa cei 3 ani mai poate executorul sa popreasca salariul debitorului? Daca poate, ce sanse de castig sunt in cazul unei contestatii la executare pe motiv de prescriere a datoriei?
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
roxana2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:33, 28 Iulie 2014
Daca exista o hotarare de incuviintare a executarii silite, da, poate. In cazul unei contestatii facuta in termen, sansele dvs. exista, insa trebuie vazut exact care este situatia.
Situatia este urmatoarea: Debitorul are calitatea de avalist in cazul unui credit al unei persoane juridice. In septembrie 2012 ajunge la debitor somatia de la executorul judecatoresc. Pana in momentul actual nu a fost recuperata nicio suma din valoarea creditului. In septembrie 2014 datoria se prescrie.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
roxana2014, utilizator
din 2012 sunt numai 2 ani
Presupunand ca trec cei 3 ani ...
Presupuneti prea devreme.
Daca veti considera la data executarii dvs silite ca dreptul creditorului e prescris, puteti contesta executarea.

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)