avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatia de stat incasata in Germania de catre fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatia de stat incasata in Germania de catre fostul sot, nu a ajuns niciodata la copii!!!

buna,
v-as ruga sa ma consiliati in legatura cu o problema mai dificila...!!!
Sunt divortata de fostul sot de 5 ani aprox, iar el lucreaza legal de mai bine de 1 an jumate in Germania. Perfect pana aici... A facut demersuri la autoritatea locala care se ocupa cu alocatiile EUROPENE ca sa le obtina copiiilor (aflati in intretinerea mea, aici in Ro, si care locuiesc cu mine) aceasta alocatie europeana care nu este deloc mica, respectiv 184 euro de copil ...x2 copii.... Buuun. M-a rugat sa-i dau actele copiilor in original ca sa le traduca, legalizeze, apostrofeze etc. De atunci nu mi-a mai dat absolut nici un fel de raspuns cu privire la aceasta alocatie, desi eu am intrebat de foarte multe ori cand le trimite copiilor banii... iar el sa facea ca ploua pur si simplu. Acuma am o intrebare: CUM POT EU LEGAL SA VERIFIC DACA SE PRIMESTE ALOCATIA EUROPEANA PE NUMELE LUI PT COPIII MEI? Mentionez faptul ca noi purtam acelasi nume de familie si ca.., este foarte posibil ca el sa nu fi declarat ca suntem divortati..!!!! Am scris un mail in germana autoritatii sociale din zona unde louieste el in germania, dar nu cred ca voi primi informatii referitoare la asta. Poate ca este ceva confidential... nu stiu.
Ce sa fac, caci am proces de custodie comuna acuma la sf, lui octombrie si, daca as avea dovada ca el primeste alocatia copiilor si o baga in propriul sau buzunar, asta ar fi in favoarea mea la proces! sunt absolut sigura de primeste alocatia, caci l-am rugat sa-mi dea in scris pe mail o declaratie pe propria raspundere ca el nu primeste nika referitor la asta dar el a refuzat categoric si a schimbat subiectul... Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dia_dia45 , utilizator 09:11, 30 Ianuarie 2015
Doamnă, v-am scris şi data trectă,apelaţi tot la acelaşi serviciu din Ministerul justiţiei la care aţi mai apelat, ei pot obţine direct informaţia. Explicaţi-i chiar şi prin telefon funcţionarului care se ocupă de dosarul dvs. şi respectivul vă va îndruma.
Puteţi cere, prin avocat, informaţii de la serviciul care se ocupă cu completarea formularului E411, vă vor răspunde că e confidenţial, dar pe baza acelui răspuns puteţi cere instanţei să solicite dovada eliberării adeverinţei sau a completării acelui formular.
In Romania, institutia responsabila cu plata prestatiilor familiale este Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care la nivel local este reprezentata de Agentiile Judetene pentru Prestatii Sociale. Astfel, formularul va fi depus la AJPS-ul de care copiii lucratorului migrant apartin ca domiciliu.

Datele de contact ale Agentiilor Judetene pentru Prestatii Sociale
[ link extern ] >
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Martonze, utilizator


doamna Martonze, ministerul justitiei este doar autoritate transmitatoare prin care se transmit actele sau sentintele din Ro in celelalte state UE pt ca ele sa fie recunoscute. Deci, directia de drept si tratate internationale (DDIT) nu se ocupa cu asa ceva, adica cu serviciile sociale.
Cititi inainte va rog cu ce se ocupa. Iar serviciile soaciale din Ro, habar nu au daca o persoana primeste sau nu alocatie in alta tara. M-am interesat si asta.. Ce varianta legala exista??? Va multumesc.
ANPS sau AJPS imi poate spune doar daca de la ei a primit fostul sot foaia in leg cu alocatia, dar nu-mi poate confirma daca alocatia a fost acceptata in Germania. ma intelegeti?????? Singura institutie care poate sa-mi confirme este Agentia de somaj din orasul respectiv, care se numeste Kinderkasse, dar la care nu prea am acces. adica nu am acces legal la informatie.... Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Eu am apelat la acel serviciu din Min. Justiţiei tocmai pentru aceeaşi problemă şi în acelaşi scop ca dvs., statul esta altul, tot în UE. Am primit răspuns oficial de acolo că la acea dată, domnul nu lua alocaţie sau ajutor în numele copilului. Am intrat şi în legătură telefonică cu instituţia abilitată, înainte de a primi răspuns prin Min. Justiţiei.
Încercaţi să vorbiţi direct la telefon cu Kinderkasse, să vă îndrume ei cum vă pot oferi informaţia în mod legal.
Fiţi sigură că am parcurs toate etapele parcurse de dvs., eu am considerat că şi eliberarea formularului E411 este o dovadă că domnul vrea să profite de existenţa copilului, am primit răspuns de la AJPS că este confidenţial!
Dar să ştiţi că am citit pe un blog, mai demult, că în Germania, alocaţia pentru creşterea copilului este dreptul părintelui, nu al copilului.

P:S.Revin, am recitit documentele primite de la Min.Justiţiei,aveţi dreptate, se referă la obligaţiile de întreţinere, nu la alocaţia pentru copii.
Cred că este o problemă fără răspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Martonze, utilizator
da, din pacate.... este o problema fara raspuns.... Din pacate eu nu am cum sa demonstrez in instanta ca el incaseaza alocatia europeana pt copii .. caci nimeni nu-mi da mie nici un fel de informatie oficiala in leg cu asta. Totul este confidential, si..., mai mult, este pe numele lui. Un consilier juridic german mi-a spus ca NU are cum sa incaseze alocatia deoarece in formularul 411 scrie clar ca trebuie sa completezi daca esti casatorit sau ba... Iar, daca esti divortat nu mai primesti acea alocatie, desi nu inteleg ce leg are asta cu faptul ca noi suntem sau nu divortati... Nu pt cresterea copiilor este alocatia asta??? Ce conteaza cine are in intretinere copiii.... Adica sa inteleg ca dupa divort copilul nu mai exista???? Ma rog.... Probabil ca dl consilier nu stie ca romanul noistru stie sa minta foarte bine si foarte frumos... si, mai mult, poate sa completeze aceste acte si sa specifice ca noi suntem casatoriti.... deci... trageti si dvs concluziile.....
Nu va ramane decat sa-l dati in judecata in Romania. Exsotul va fi obligat sa aduca in instanta dovezi ca nu primeste acea alocatie de la aut. germane. Pana una alta dvs. sustineti sus si tare ca primeste. Daca veti fi intrebata de unde stiti? De la el ca va cerut actele copiilor E cuvantul dvs. impotriva cuvantului dansului. El este cel acuzat deci el trebuie sa dovedeasca contrariul. Totodata solicitati la Directia Muncii si Prestatiilor sociale Judeteana de la locul sotului de domiciliu sa va comunice daca sotul dvs. a solicitat si obtinut sau nu completarea de catre ei a formularului E 401 si E411. Aici sunt obligati sa va raspunda.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca sunt divortata? dia_dia45 dia_dia45 Buna dimineata. Poate cineva sa ma lamureasca in leg cu o problema legata de alocatia europeana? Alocatia europeana pt copii se poate obtine in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana allyyna_r allyyna_r buna ziua, am citit pe undeva ca ....copii ai caror parinti lucreaza in strainatate, pot beneficia de alocatie si din tara respectiva, ...aceasta ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii in germania alexrosu alexrosu Buna Daca lucrez pe teritoriu Germaniei si sunt inscris la primarie dar sunt detasat din Romania,am dreptu la alocatia copilului din Germania sau nu ... (vezi toată discuția)