avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer functionar public de la serviciu subordonat ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer functionar public de la serviciu subordonat primariei la primarie

buna ziua , am o intrebare care ma framinta de ceva vreme si nu gasesc raspuns.
in 2013 iun m-am tranferat in interes de serviciu de la un serviciu subordonat primariei unde am lucrat 9 ani ,la primarie .procedurile fiind indeplinite in dispozitia data am constatat ca vechimea in munca calculata e 9clase*25% (22.5)in loc de 25% la inrebarea mea mi sa raspuns ca am pierdut vechimea in institutie si ca de fapt in primarie sunt angajat nou cu toate ca la tranfer am fost asigurata ca nu pierd nici un drept e corect sa se procedeze asa ? mai pot face ceva in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:59, 14 Octombrie 2014
Si a trebuit sa asteptati din iunie 2013 pana in oct.2014 sa va cititi dispozitia de transfer? Probabil ca postul pe care v-ati transferat este de o clasa mai mica. daca este asa nu aveti ce sa faceti ati acceptat tacit.
nu postul e echivalent, nu asta e problema intrebarea e mai am vechimea cumulata de vechiul post sau sunt considerata angajata noua in institutie .la primul loc de munca am avut 9 ani vechime iar de 1 an sunt pe noul post acum am1 an vechime sau 10 in institutia noua?mentionez ca in total am 30 ani de munca 20 lucrand la o interprindere nu pe functie publica
Aveti 30 ani vechime, ca doar ati dus adeverinta din care sa rezulte clar vechimea in munca. Ar fi chiar culmea sa nu vi se puna vechimea de pe posturile anterioare. asta e un abuz. Trebuie sa beneficiati de 25% spor de vechime conform Codului Muncii. Solicitati o audienta la resurse umane si explicati situatia dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Justitiarul711, utilizator
Conform noii legi a salarizarii (legea 284/2010), vechimea in munca nu se mai calculeaza prin vechile procente, ci aplicand un numar de clase de salarizare la salariul de baza. Cele 9 clase de salarizare pe care le-ati primit dvs. reprezinta sporul de vechime maxim (echivalent fostului 25%). In mod normal, cand s-a facut reincadrarea salariala conform legii 284/2010 (adica la 01.01.2011) sporurile de vechime s-au resocotit, cu aplicarea claselor de salarizare aferente, diferenta rezultata fiind pastrata sub numele de suma compensatorie. Probabil ca la serviciul unde ati lucrat dvs nu s-a facut aceasta reincadrare... Diferenta in bani exista? (adica salariul de la noul loc de munca difera de cel vechi?)...
da exista,e chiar diferenta dintre cei 22,5% si 25%,de aici mi-am dat seama ca e ceva in neregula,mai mult dupa mine sa mai transferat o colega si ea are 25% .chiar nu inteleg de ce legea se aplica diferentiat ,in functie de ce. am intrebat la biroul personal si mi sa raspuns ca la noua lege toti vom fi la fel,,,asta asa ca sa scape de intrebari

Alte discuții în legătură

Probleme vechime transfer maria on maria on in 2013 m-am transferat de la un serviciu subordonat primariei in primarie post functionar public toate bune pina la calculul vechimii la vechiul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Diminuarea sporului de vechime prin ocuparea postului de sef de birou tfocsa tfocsa Lucrez in administratie publica de 28 de ani si in 2014 am participat la examen de recrutare pentru ocuparea postului de sef de birou, in aceeasi institutie. ... (vezi toată discuția)
Problemă spor de vechime iulia32 iulia32 Bună ziua, Am următoarea problemă: Lucrez într-o instituție bugetară și am vechimea în muncă de 19 ani și 10 luni, iar sporul de 20 %. Din ... (vezi toată discuția)