avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat bolnav - reincadrare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat bolnav - reincadrare?

Buna ziua,

Am un salariat care a suferit un AVC, a stat in medical 1 luna de zile. Pe scrisoarea de externare are mentionat ca trebuie sa evite efortul fizic, etc. iar medicul de medicina muncii ne-a dat o fisa pe care scrie ca trebuie dispensarizat si schimbat locul de munca.
Nu am nici un alt loc de munca pe care as putea sa i-l ofer.
Ce fac? Care sunt pasii? Imi ajunge aceasta fisa de aptitudine ca sa ii inchid contractul cu 61.c? Cum anunt AJOFM? Ce hartie trebuie sa fac? Nu am stabilit prin ROI o compensatie in astfel de situatii. Ce fac?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 19:11, 13 Octombrie 2014
In acest caz, il puteti concedia in baza art.61 lit.c C.mun.

Art. 64 C.mun.
(1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3), precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
(5) In cazul concedierii pentru motivul prevazut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiaza de o compensatie, in conditiile stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.
Da,da. Asta gasisem si eu. Deci, dispun concedierea 61.c dupa ce am redactat o decizie prin care ii comunic ca nu am locuri vacante.

Dupa redactare sau inainte instiintez AJOFM? Si cum mai exact?

Nu am stabilit prin ROI o compensatie in astfel de situatii. Ce fac?
Daca l-ati instiintat ca nu aveti locuri de munca disponibile, atunci demarati procedura concedierii :
- instiintarea de preaviz
- instiintarea AJOFM-ului - model
www.avocatnet.ro/content/for...
- la expirarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere, a adeverintei de vechime si a adeverintei de somaj.

Daca nu ati stabilit, puteti stabili acum.
Fisa de evaluare de la Medicina Muncii tine loc de Decizie a organelor competente de expertiza medicala?

Multumesc frumos! E musai, musai sa ii dau compensatie sau pot sa nu?
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
rrramor, utilizator
Cred ca este obligatoriu , intrucat textul de lege prevede ca "beneficiaza ...."

Alte discuții în legătură

Desfacere cim 61(c) pt apt conditionat? crinna crinna Buna ziua, Am un angajat care a fost operat de ulcer anul trecut in iunie 2010 a avut primul cm avand codul de boala 556, apoi a continuat cu 571(ileus ... (vezi toată discuția)
Concediere art 61 lit.c Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care un salariat este declarat inapt fizic/psihic, care sunt pasii de urmat pana la emiterea deciziei de concediere: preaviz (da sau ... (vezi toată discuția)
Concediere inaptitudine medicala zxz19 zxz19 Buna seara Care sunt pasii de urmat pt a concedia pt inaptitudine ( dupa ce avem fisa de aptitudine de la medicina muncii cu precizarea ca angajatul e ... (vezi toată discuția)