avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0,51
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0,51

Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o
Ar trebui sa conștientizezi gravitatea faptelor. Ar fi bine sa consulti un specialist.
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Ce demersuri ar trebui s-a urmez?
Vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.336 c.p.
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
deoarece ti s-a recoltat doar o proba de sange, nu mai poti face recalcularea alcoolemiei din sange. Daca nu mai ai savarsit alte fapte penale in trecut, vei primi o pedeapsa cu suspendare
mihay_ilie a scris:

deoarece ti s-a recoltat doar o proba de sange, nu mai poti face recalcularea alcoolemiei din sange. Daca nu mai ai savarsit alte fapte penale in trecut, vei primi o pedeapsa cu suspendare


Determinarea concentratiei de alcool in sange relevanta pentru retinerea infractiunii prevazute si pedepsite de art.336 c.p. se face la momentul prelevarii probelor biologice, fara posibilitatea unei recalculari ulterioare care oricum nu ar mai avea nici un sens.

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere cleopatra2011 cleopatra2011 Buna ziua! In data de 25,02,2014, unei persoane in varsta de 61 de ani i-a fost retinut permisul de conducere, pt alcoolemie 0,8 etilotest si 2,0, respectiv ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Alcoolemie taranuiliseidaniel taranuiliseidaniel ce consecinte trebuie sa suport la o alcoolemie de 2,2 fara accident sau victime#-o#-o#-o (vezi toată discuția)