avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Atragere fonduri prin 2%
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Atragere fonduri prin 2%

Avem ONG. Este primul an de functionare si doresc sa stiu ce pasi sunt necesari pentru obtinerea declaratiei 230.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:16, 16 Octombrie 2014
Cititi acest ghid:
[ link extern ]
In completarea precizarilor din materialul prezentat mai sus, sa aveti in vedere ca ong-ul dumneavoastra, pentru ca v-ati infiintat anul acesta, abia la inceputul anului viitor (perioada lunilor februarie la mai 2015) puteti sa derulati campania de promovare a ong-ului si a activitatilor pe care doriti sa le derulati cu fonduri stranse prin 2%. Apoi pana pe 25 mai 2015 trebuie ca cei care doresc sa va directioneze 2% atat prin formularul 230 cat si prin declaratia 200 (pentru toate veniturile care se declara cu acesta declaratie), sa le depuna la registratura administratiei financiare de domiciliu.

In schimb in aceasta perioada, pana la finele anului, puteti sa contactati societati comerciale platitoare de impozit pe profit si sa le convingeti sa va dea sponsorizari.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
george-neagu, moderator
Mulţumesc pentru răspuns, domnule George Neagu! Aş putea să realizez un formular predefinit, în care să fie trecute datele ong-ului nostru?
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
lauracristinadragotoniu, utilizator
mulţumesc
Pentru partea de prezentare catre potentialii sponsori puteti sa faceti un material de prezentare scris sub forma de pliant, brosura sau o simpla foaie.
In rest formularele 230 si 200 sunt standard.

Alte discuții în legătură

Infiintare ong mibas mibas Salut. la mine la serviciu (la stat) liderul de sindicat vrea sa faca un ong si bani donati sa fie folositi ca ajutoare sociale intre colegi. Se poate asa ... (vezi toată discuția)
Conditiile deductibilitatii sponsorizarii AphisG AphisG Buna ziua, Intrebarea mea este legata strict de conditiile in care sponsorizarile sunt considerate deductibile. Din legea 32/1994 am concluzionat ca nu ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% pentru ong giuseppe07 giuseppe07 Pentru donatiile de 2% din impozitul pe salariu cei de la finate elibereaza extras de cont pentru a vizualiza de la cine au provenit donatiile ? (vezi toată discuția)