avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din CCC dupa 2 ani: cand?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din CCC dupa 2 ani: cand?

Buna ziua,
Am nascut pe data de 03.03.2013. Am optat pt concediu de 2 ani si am completat o declaratie prin care sotul meu opta pt a sta 1 luna acasa cu copilul. Intre timp situatia s-a schimbat si tatal nu va mai sta cu copilul. Cand revin la serviciu? Ce se intampla cu indemnizatia pt luna februarie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: casandralin , utilizator 15:09, 15 Octombrie 2014
@ casandralin

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia afereanta, dvs veti reveni efectiv la munca in data de 04.03.2015.

Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia afereanta si solicita sau nu intrarea in CCC, dvs veti reveni efectiv la munca in data de 04.02.2015.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
art.4^1 (1) in aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanta de urgenta, celalalt parinte sau cealalta persoana prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta care nu a solicitat dreptul la indemnizatie poate solicita acest drept, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca acest drept nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna
(2) in situatia prevazuta la alin. (1), persoana indreptatita care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului
(3) in cazul persoanei singure sau in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, prevederile art. 11 din ordonanta de urgenta nu se aplica
.....
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic Denysa88 Denysa88 Buna ziua. Am o intrebare: daca tatal nu a lucrat in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, pierdem ultima luna de indemnizatie, deoarece el nu are ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului comoserv comoserv Mai este obligatoriu o luna de CCC de o luna ptr tatici ? Sau este optional? Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Terminare ccc si angajare petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! copilul a implinit 1 an si 11 luni pe data de 7 septembrie 2015, eu alegand la depunerea dosarului CCC pe o periada de 24 luni. as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)