avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Terminare CCC si angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Terminare CCC si angajare

Buna ziua! copilul a implinit 1 an si 11 luni pe data de 7 septembrie 2015, eu alegand la depunerea dosarului CCC pe o periada de 24 luni. as dori sa stiu cum e cu acea luna pe care trebuie sa o ia celalalt parinte in cazul in care nu are venituri si cand ar trebui sa ma angajez eu... acum cand face copilul 1 an si 11 luni sau la 2 ani, pt a nu avea pauza? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 8 Septembrie 2015
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama se reduce cu o luna de zile.
In speta, mama va reveni la munca in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 1 an si 11 luni.

Daca tatal copilului nu indeplineste
conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna de zile.
In speta, mama va reveni la munca in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 2 ani.

2. Norme Metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art. 4^1
(1) În aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanţa de urgenţă, celălalt părinte sau cealaltă persoană prevăzută la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă care nu a solicitat dreptul la indemnizaţie poate solicita acest drept, dacă îndeplineşte condiţiile de acordare, oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Dacă acest drept nu se solicită, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se reduc cu o lună.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1), persoana îndreptăţită care se află în concediu pentru creşterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
(3) În cazul persoanei singure sau în cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, prevederile art. 11 din ordonanţa de urgenţă nu se aplică.
....

3. Pentru a avea continuitate, revenirea trebuie sa se faca, dupa caz, imediat dupa cele doua date mentionate mai sus, si anume: fie in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 1 an si 11 luni, fie n ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie intoarcere la serviciu din concediu de cresterea copilului adryanutza83 adryanutza83 Buna ziua as dori sa va intreb eu cand ar trebui sa ma intorc la serviciu daca in data de 11 septembrie 2013 am nascut-o pe fetita mea si precizez ca sotul meu ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului comoserv comoserv Mai este obligatoriu o luna de CCC de o luna ptr tatici ? Sau este optional? Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Andaluzia89 Andaluzia89 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu data obligatorie de a ma intoarce la locul de munca pt a beneficia de stimulent. Situatia sta in ... (vezi toată discuția)