avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen depunere dosar stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen depunere dosar stimulent insertie

Buna ziua !

Va rog sa imi explicati in ce situatii se aplica
art. 24 lit.a) din HG 52/2011 privind Normele metododolgice de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, daca actul normativ prevede ca termenul de depunere a cererii este
"lit. a) începând cu ziua următoare celei în care persoana îndreptăţită îşi reia activitatea profesională şi realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea data";

si in ce situatii


art.24 lit. e) "începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul indemnizaţiei pentru creşterea copilului realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, şi plata acesteia se suspendă, dacă cererea este depusă în termen de 30 de zile de la această data".

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: anca.miron , utilizator 08:28, 17 Octombrie 2014
Parerea mea este:

- art. 24, lit.a) se refera la situatia in care a expirat perioada de CCC si persoana in cauza isi reia activitatea (si aici este vorba de CCC pana la varsta de 1 an);

- art. 24, lit.e) se refera la situatia in care se suspenda (intrerupe) CCC pentru a relua activitatea, existand posibiitatea ca ulterior persoana in cauza sa solicite suspendarea platii stimulentului de insertie si reintrarea in CCC si reluarea in plata a indemnizatiei respective.
Imi cer scuze daca va deranjez, dar in data de 28 mai 2013 ati dat un raspuns diferit la o speta asemanatoare . Eu sunt in aceeasi situatie cu doamna care a formulat intrebarea.
Cum este corect pana la urma ?

Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
anca.miron, utilizator
Dati-mi un link sa vad si eu unde am dat acel raspuns, poate este alta speta.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
anca.miron, utilizator
1. Persoana careia i-am raspuns la momentul acela nu a ai revenit cu completari ceea ce ma face sa deduc ca problema s-a rezolvat asa cum i-am raspuns eu.

2. Dvs. ati pus problema teoretic, fara sa expuneti cazul concret al dvs., si eu v-am raspuns tot teoretic, cum vad eu problema.

3. S-a putea sa aveti dreptate dvs. dar pentru asta trebuie sa spuneti exact care este situatia dvs. (cu toate amanuntele) si am sa incerc sa va raspund, conform prevederilor legale.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ionutuly ionutuly am o fetita de un an si 9 luni.Sotia initial a ales sa stea acasa 2 ani. pe parcurs ne-am hotarat sa se intoarca mai devreme pentru a beneficia de stimulent ... (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar stimulent de insertie veronica-letitia veronica-letitia Buna ziua! Eu am optat pentru CCC de 1 an, dar mi-am reluat activitatea dupa 6 luni si am solicitat plata stimulentului de insertie. Intrebare: la care art. ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)