avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs curtea de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs curtea de apel

Buna. In cazul unui apel la curtea de apel, inculpatul nu se poate prezenta la termenul stabilit , poate face o cerere de amanare, si sa fie trimisa prin format electronic pe adresa de e-mail a instantei? A fost un termen dar a fost amanat si persoana este la munca in strainatate cu contract de munca si la finalul contractului el va depu e la dosar perioada in care a lucrat. Multumesc
Curtea de Apel va judeca procesul.

Are posibilitatea de a angaja avocat pentru ca acesta sa explice detaliat instantei de ce ar fi deosebit de importanta prezenta inculpatului la judecata.
Desi pare simplu, este extrem de complicat, dar cu mare atentie din partea avocatului si o motivare scrisa si o argumentare foarte motivata se poate ajunge la o amanare de circa 2-3 saptamani sau mai mult in functie de mai multe aspecte.

Este insa posibil ca nici avocatul sa nu poata obtine amanarea.
Nu este nimic sigur in astfel de cazuri deoarece mai depinde si ce anume sustine procurorul si am observat ca in ultima vreme isi cam dau silinta...
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Inculpatul trebuie sa ia in serios procesul. Pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu 1/3 trebuie sa se prezinte sa solicite judecarea in procedura simplificata, (art,374 alin. 4 C.procedura penala si art. 396 alin. 10 c.pr.pen) sau, daca nu poate sa se prezinte , sa dea acea declaratie la un consulat roman din tara unde se afla apoi sa o trimita in original la dosar , solicitand judecarea in lipsa fiind reprezentat de un avocat. In caz contrar se considera ca se sustrage , Daca are loc de munca in strainatate va trebui sa prezinte dovezi (contract de munca, conytract de inchiriere ) tradus in limba romana de un traducator autorizat . Sa ia legatura cu un avocat in termen util, pentru a-l reprezenta si a rezolva toate aceste probleme.
Cauza este in apel la Curtea de Apel. Daca se judeca, se poate ataca cu recurs? Multumesc
Recursul in casatie nu va poate ajuta
Este foarte restrictiv.
La primul termen a fost amanat fata de lipsa de procedura. In cauza este vorbe de un inculpat si 6 societati comerciale. Este vorba de infractiunea de fals in inscrisuri. Sunt sanse sa se amane inca odata? Inculpatul a depus apelul. Trebuie sa se prezinte fiecare parte?

Alte discuții în legătură

Judecarea recurs in lipsa inculpatului maryann maryann se poate judeca recursul la prima infatisare in lipsa inculpatului,inculpatul find in stare de libertate?sau ce se poate intimpla daca inculpatul find liber ... (vezi toată discuția)
Dosar pentru alcool la volan izabelalungu izabelalungu Buna ziua! Sotului meu I s-a facut dosar penal pentru ca a fost prins cu o alcolemie de 0,45 in aerul exp, in timp ce conducea ,pe o udita din sat In sange I-a ... (vezi toată discuția)
Apararea in fata instantei penale de recurs? stelian_1981 stelian_1981 Doresc sa va intreb daca la primul termen de judecata a recursului la curtea de apel ,instanta este obligata sa admita cererea de amanare pentru angajarea unui ... (vezi toată discuția)