avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana angajata pe pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana angajata pe pfa

Buna ziua.
Am un PFA si as vrea sa ma angajez atat eu, cat si sotul. In REVISAL in ce calitatea ne trecem? Mentionez ca, doar eu sunt titularul PFA-ului.
Multumesc.
Nu e nevoie sa va angajati sotul cu contract individual de munca pe pfa. Cat priveste dumneavoastra nici nu puteti face asta caci deja pentru ca sunteti inregistrata ca pfa, trebuie sa platiti contributie la sanatate si pensie.
Daca soţia/soţul persoanei fizice autorizate participă în mod obişnuit la activitatea persoanei fizice autorizate, îndeplinind fie aceleaşi sarcini, fie sarcini complementare, se poate asigura în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare socială, precum şi în sistemul asigurărilor de sănătate şi în sistemul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.
Pentru asta, pfa-ul trebuie să solicite înscrierea în registrul comerţului a menţiunilor privind participarea în mod obişnuit a soţiei/soţului la activitatea desfăşurată de persoana fizică autorizată pe baza certificatului de căsătorie.
Eu nu sunt platitoare de TVA, nici nu platesc impozit pe venit si sincer nu-mi convine sa platesc separat aceste asigurari, pentru ca sunt foarte scumpe.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
ContSters333991, utilizator
Nimeni nu ma poate lamuri, cu privire la aceasta problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila Anca Brinzaru Anca Brinzaru buna seara!am si eu o intrebare: sotul meu este PFA, iar eu il ajut; nu am contract de munca cu el, nu are alti angajati; ca sa fie totul legal trebuie sa imi ... (vezi toată discuția)
Legii nr. 4/2014 pentru completarea oug nr. 44/2008 mladin05 mladin05 Ma intereseaza daca acest articol de lege este in vigoare, i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – ... (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de co-asigurat la sistemul asigurarilor de sanatate? Andruk Andruk Buna ziua, in sistemul de sanatate apar ca neasigurat. Cum pot deveni co-asigurat al sotului meu in conditiile in care eu nu am nici un venit iar el nu este ... (vezi toată discuția)