avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

buna ziua am o nelamurire in privinta pensiei de urmas.am avut grija de o matusa socrului meu care a decedat si care nu avea urmasi ,fara copii fara sot! cine poate beneficia de pensia de urmas,daca se poate!!!multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 8 Ianuarie 2015
Pensia de urmaş se cuvine copiilor şi soţului supravieţuitor, dacă susţinătorul decedat era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii.

[ link extern ]
multumesc.dar legal eu si sotul meu mostenim toate bunurile defunctei
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu sunteti rude (sot, copil) si exista un testament atunci inseamna ca mosteniti bunurile dar nu si drepturile acordate de lege de care beneficia persoana care a facut testamentul.
Pensia de urmas se plateste de stat pentru a compensa imposibilitatea celui care a decedat sa-si mai intretina sotia si copiii care ar ramanea astfel fara sprijin, nicidecum de a face cadou niste bani mostenitorilor decedatului.

Alte discuții în legătură

Pensie SDENYS23 SDENYS23 buna seara am o intrebare.pot beneficia dupa moartea unui parinte de pensia lui?? (vezi toată discuția)
Pensia de urmas marcelaL marcelaL Buna ziua Am o situatie daca ma poate ajuta cineva,va rog. Fratele meu a avut un accident la 21 si a intrat in pensie de invaliditate . Daca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas vuraistavn vuraistavn Copilul are dreptul la pensie de urmas daca parintele s-a sinucis? (vezi toată discuția)